Noi dezvăluiri despre echipa responsabilă pentru dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 11 Octombrie 2018 17:18
Categorie: Stiri externe
Jamal Khashoggi

Ofiţeri ai forţelor speciale saudite, ai serviciilor de informaţii, ai gărzii naţionale, precum şi un expert în criminalistică ar fi făcut parte dintr-o echipă de 15 persoane implicată în dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează The Guardian.

Potrivit publicaţiei britanice, presupusa echipă ar fi figurat pe manifestul de zbor al avionului cu care ar fi ajuns în Turca şi care ar fi ajuns în posesia presei turceşti.

Între timp, investigatorii turci şi-au îndreptat atenţia către un garaj subteran, construit în locuinţa consulului general saudit, unde se presupune că maşinile celor implicaţi l-ar fi transportat pe Jamal Khashoggi ulterior dispariţie.

În plus, autorităţile ţuce şi-au concentrat atenţia şi asupra unui smartwatch pe care jurnalistul l-ar fi avut asupra sa la momentul dispariţiei.

"Am stabilit că se afla asupra lui (ceasul - n.r.) atunci când a intrat în consulat", a precizat un oficial turc, citat de The Guardian.

Investigatorii încearcă acum să afle exact ce date au fost transmise de pe ceas.

Potrivit poliţiei turce, Jamal Khashoggi a dispărut după ce, în prealabil, intrase în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a se căsători. Jurnalistul era un critic al puterii de la Riad, redactând articole îndeosebi pentru The Washington Post.

Foto: Jurnalistul Jamal Khashoggi

Dispariţia jurnalistului a fost remarcată şi de Statele Unite, din cadrul căreia i-au fost solicitate explicaţii Prinţului Moştenitor saudit, Mohammed Bin Salman. Mai mult decât atât, 22 de senatori americani au semnat, miercuri, o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump în care i se solicita pornirea unei anchete pentru a se determina dacă este nevoie de impunerea de sanctionu pentru violarea drepturilor omului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO