China a anunțat motivul reținerii șefului Interpol, care dispăruse din 25 septembrie

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Beijingul a dezvăluit că şeful Interpol dispărut din 25 septembrie a fost arestat şi este vizat de o anchetă anticorupţie.

În aceste condiţii, bărbatul a demisionat din funcţia de preşedinte Interpol, printr-o declaraţie scrisă care nu oferă lămuriri suplimentare despre situaţia să.

Meng Hongwei, în vârstă de 64 de ani, a dispărut din 25 septembrie, când a plecat din Lyon, unde se afla sediul Interpol, cu destinaţia Beijing. Până duminică, nimeni, nici măcar familia, nu a ştiut nimic despre el. Disperată, soţia lui a lansat un apel public în care cerea ajutor internaţional.

Femeia a stat cu spatele la cameră, de teamă să nu fie recunoscută, spunând că a primit ameninţări telefonice şi online.

"Deşi nu pot să-mi văd soţul, inimile noastre sunt legate. El m-ar sprijini în această iniţiativă", a transmis Grace Hongwei, soţia fostului şef al Interpol.

Primele lămuriri au venit duminică seară. Beijingul a anunţat că oficialul, care ocupă şi funcţia de vicepremier pentru securitate publică în China, este cercetat de autoritatea de stat care luptă împotriva corupţiei.

Ancheta în cazul lui Meng Hongwei, sub suspiciunea de încălcare a legii, arată determinarea neclintită a guvernului chinez în lupta anti-corupție", a transmis Lu Kang, purtătorul de cuvânt am ministerului Afacerilor Externe.

Anunţul instituţiei anticorupţie din China a fost urmat de un altul, în care Meng Hongwei şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte Interpol, cu efect imediat.

Meng este cel mai recent nume de pe lista personalităţilor chineze care au dispărut fără urmă în ultimele luni. Actriţa Fan Bingbing, care nu a mai fost văzută din iulie, şi-a prezentat scuze public pentru evaziune fiscală şi a acceptat să plătească o amendă de 130 de milioane de dolari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO