"Cimpanzeul in calduri". Marturia unei jurnaliste agresate de seful FMI

Ultima actualizare: 22-08-2012 21:45
Tristane Banon

"Am sfarsit prin a ne bate, ne-am batut pe jos, l-am lovit cu piciorul, el mi-a desfacut sutienul, a incercat sa imi scoata blugii". Este declaratia jurnalistei Tristane Banon care a povestit intr-un interviu despre "experienta" ei cu seful FMI.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat si inculpat la New York pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoane, ar fi incercat sa agreseze sexual o femeie in 2002, relateaza Le Parisien, in editia electronica.

Jurnalista si romanciera Tristane Banon a povestit intr-o emisiune televizata ca in 2002 un om politic a incercat sa o violeze. Emisiunea a fost difuzata in februarie 2007. Tanara a oferit numele agresorului, dar acesta a fost bruiat de producatorul emisiunii. Tanara femeie, care in prezent are 31 de ani, a povestit ca l-a contactat pe Dominique Strauss-Kahn pentru prima sa carte.

"Totul s-a petrecut foarte urat. Cimpanzeul in rut", a rezumat ea la inceputul secventei.

Tristane Banon povesteste ca pentru interviul inregistrat, el "a vrut sa ii tina mana pentru a raspunde, apoi bratul".

"Am sfarsit prin a ne bate, ne-am batut pe jos, l-am lovit cu piciorul, el mi-a desfacut sutienul, a incercat sa imi scoata blugii (...). Cand ne luptam, am rostit cuvantul «viol» pentru a-l speria, dar acest lucru nu l-a speriat", a declarat ea.

Tristane Banon afirma ca a depus o plangere pentru agresiune sexuala si a solicitat un avocat "foarte cunoscut care avea un intreg dosar impotriva lui". Dar nu a mers mai departe. "Nu am indraznit, nu voiam sa fiu pana la sfarsitul vietii tanara care a avut o problema cu un om politic", a declarat ea.

John Lipsky, al doilea oficial in ierarhia Fondului Monetar International (FMI) il va inlocui in functia de director general pe Dominique Strauss-Khan, arestat si inculpat pentru agresiune sexuala, potrivit Reuters. Oficialul ar urma sa se intalneasca cu membrii consiliului director, a declarat William Murray, purtator de cuvant al FMI.

Citeste si:

Fotografia soc. Directorul FMI incatusat, in drum spre inchisoare

Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu

Seful FMI: "Sunt nevinovat!" Guvernul Frantei sare in apararea lui

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO