China rescrie Biblia. Partidul Comunist îi învață pe studenți că Iisus a ucis-o pe femeia adulteră

Ultima actualizare: 01-10-2020 13:16
China rescrie Biblia. Partidul Comunist îi învață pe studenți că Iisus a ucis-o pe femeia adulteră
Getty

Sfârșitul poveștii biblice în care Iisus iartă o femeie acuzată de adulter a fost modificat într-un manual din China, unde Mântuitorul apare ca fiind cel care a omorât-o pe femeie.

 

Union of Catholic Asian News (UCA) susține că manualul a fost publicat de Universitatea de Științe Electronice și Tehnologia Presei pentru material ”Etica și Dreptul profesional”, scrie CBN News.

Manualul prezintă momentul din Evanghelia după Ioan unde cărturarii și fariseii aduc la Iisus o femeie prinsă în adulter și întreabă dacă ar trebui să fie lapidată.

În versiunea reală din Biblie, Iisus spune: „Cine este fără păcat printre voi, să fie primul care aruncă o piatră asupra ei” și mulțimea începe să plece. Apoi, Isus îi spune: „Du-te acum și nu mai păcătui”.

 

Ce vor să demonstreze chinezii

 

Manualul chinezesc ar fi schimbat însă complet povestea, susținând că Iisus a omorât-o pe femeie în timp ce spunea: „Și eu sunt un păcătos. Dar dacă legea ar putea fi aplicată doar de bărbați fără cusur, legea ar fi moartă”.

UCA News spune că autorii manualului vor să demonstreze că statul de drept este suprem în China, iar un astfel de respect pentru drept este esențial pentru un transfer lin la socialism cu caracteristici chineze.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO