China raportează cel mai scăzut nivel de noi îmbolnăviri de la declanșarea crizei coronavirusului

Ultima actualizare: 09-03-2020 14:59

China a raportat astăzi doar 40 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore, care reprezintă cel mai scăzut nivel de la începutul publicării datelor oficiale, pe 20 ianuarie.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au murit doar 22 de persoane.

În total, în China sunt peste 80.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care 19.000 sunt în tratament, în timp ce 58.000 de pacienți au fost deja externați.

Micile afaceri, printre care și tonetele cu mâncare au revenit pe străzi, după o lungă perioadă de carantină.

”Avem deschis doar de la 5 până la 10 dimineața. Epidemia a avut un egect serios asupra afacerii noastre. Afacerea este la o cincime față de ce era înainte. Acuma facem câteva sute de yuani pe zi (100-120 de euro- n.red.), față de câteva mii în trecut”, spune un comerciant stradal.

Oamenii au început să revină la birouri după perioada de carantină în marile orașe, dar chiar și așa traficul din Beijing era mult sub perioadele obșnuite, iar metroul nu era foarte aglomerat cum era într-o perioadă normală de lucru.

Spitalele temporare vor fi închise

Și numărul pacienților internați a scăzut. De exemplu, într-una din unitățile medicale din Wuhan, din cei aproape 1.800 de pacienți internați în ultima lună, ultimii 84 au fost externați în week end.

”Vom reduce sau suspenda spitalele temporare rămase deschise și vom încerca să le închidem cu începere din 10 martie, pentru că aproximativ 10.000 de paturi din aceste spitale sunt goale”, spune un medic.

Între timp, oficialii chinezi au informat că 10 pacienți au decedat și alte 23 sunt date dispărute în ruinele unui hotel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO