Aproape 200 de soldați din Coreea de Nord ar fi murit din cauza coronavirusului

Ultima actualizare: 09-03-2020 13:17
soldati
Getty

Aproape 200 de soldați din Coreea de Nord din mai multe ramuri ale armatei ar fi murit din cauza COVID-19.

O sursă din cadrul armatei din Coreea de Nord a raportat pe 6 martie că personalul medical al armatei a trimis liderilor militari un raport care detaliază impactul COVID-19 asupra soldaților din țară, potrivit Daily NK.

Raportul afirmă că 180 de soldați au murit în ianuarie și februarie și că aproximativ 3.700 de soldați sunt în prezent în carantină.

Conform raportului, soldații care au murit și-au desfășurat activitatea în jurul graniței chino-nord-coreene în provinciile Pyonganului de Nord, Chagang, Ryanggang și Hamgyong de Nord.

Raportul a apărut după ce conducerea armatei a ordonat spitalelor care deservesc fiecare ramură a armatei să strângă date despre numărul de soldați care au murit având simptome de febră cauzată de pneumonie, tuberculoză, astm sau răceli.

Liderii militari au cerut, de asemenea, spitalelor să raporteze despre numărul celor aflați în carantină.

Se pare că raportul a provocat o revoltă în unitatea militară din Coreea de Nord și i-a determinat pe conducătorii militari să ia mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

O măsură esențială pe care armata a pus-o în aplicare este aceea ca trupurile decedaților să fie „dezinfectate în profunzime”.

De asemenea, autoritățile au ordonat spitalelor militare să dezinfecteze zonele în carantină unde sunt spitalizați soldații.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO