Cele mai amuzante gafe din cariera prințului Philip. Momentele stânjenitoare care au rămas în istorie

Dată publicare: 09-04-2021 14:33
Dată actualizare: 09-04-2021 17:39
Sursa: The Sun


Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Celebru pentru caracterul puternic, dar şi pentru gafele şi glumele sale mai puţin inspirate, alături de devotamentul lui faţă de coroana britanică, ducele de Edinburgh a exprimat adeseori în public opinii tranşante, plasând uneori în situaţii stânjenitoare o monarhie care încerca să renunţe la imaginea ei tradiţională şi excesiv de conservatoare.

Știrile ProTv vă prezintă o listă cu câteva dintre gafele sale istorice, realizată de The Sun:

1. Într-o întâlnire între prinț și președintele Nigeriei în 2003, în care cel din urmă era îmbrăcat în haine tradiționale specifice zonei, Philip i-a spus: „Arăți de parcă ești pregătit pentru culcare”.

2. În 2002, când a vizitat un parc de cultură aborigen din pădurile tropicale din Queensland, Australia, el l-a întrebat pe un om de afaceri: „Mai aruncați sulițe unul pe altul?”.

3.Când ducele de Edinburgh și Regina au vizitat ambasada britanică la Berlin în 2002, a comentat: „Aceasta este o vastă risipă de spațiu”.

4. Tot în 2002, când a vizitat Italia împreună cu Regina, după o zi lungă și grea în care s-a întâlnit cu premierul italian Giuliano Amato, prințul a mers la restaurant și a spus „nu-mi pasă de care este, adu-mi o bere”.

5. I-a spus unui băiețel de 13 ani, pe nume Andrew Adams, „ești prea gras pentru a fi astronaut”, la o vizită la școală în 2001.

6. Când a împlinit 90 de ani în 2011, el a remarcat jovial că „biții mei încep să cadă”.

7. Una dintre cele mai faimoase gafe ale sale a fost atunci când le-a spus studenților britanici din China în timpul vizitei de stat din 1986: „Dacă rămâneți aici prea mult, veți avea cu toții cu ochii îngustați”.


VIDEO PROTVPLUS.RO