Cel puțin 3 morți și peste 200 de răniți, în urma unui cutremur devastator în Japonia

×
Codul embed a fost copiat

Seismul cu magnitudinea 6,1 care a zguduit luni dimineaţa Osaka, cea de-a doua metropolă ca mărime din Japonia, a provocat trei decese şi rănirea a peste 200 de persoane, întrerupând activitatea fabricilor dintr-o importantă zonă.

Nu există riscul de tsunami, au informat autorităţile nipone. Premierul Shinzo Abe a declarat că autorităţile evaluează pagubele şi că prioritatea este siguranţa locuitorilor, potrivit Agerpres.

Imaginile transmise de televiziuni au arătat mai multe conducte de apă avariate şi un incendiu izbucnit într-o locuinţă după seismul produs înainte de ora 8 a.m. (23:00 GMT duminică) când locuitorii se îndreptau spre muncă.

Epicentrul seismului a fost localizat la nordul oraşului Osaka, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze care a revizuit magnitudinea cutremurului la 6,1 după ce iniţial o stabilise la 5,9.

Citește și
seismograf
Cutremur în judeţul Buzău
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cutremurul a afectat o importantă zonă industrială din centrul Japoniei. Compania Panasonic a anunţat că a sistat producţia la două dintre fabricile sale, una care produce corpuri de iluminat, iar cealaltă proiectoare, iar Daihatsu Motor Co, filială a Toyota Motor Corp, a suspendat producţia în Osaka şi Kyoto până la evaluare pagubelor.

Cel puțin 3 morți și peste 200 de răniți, în urma unui cutremur devastator în Japonia

Potrivit presei japoneze, un bărbat de 80 de ani şi o fetiţă de nouă ani au fost ucişi de un zid care s-a prăbuşit, iar un alt bărbat de circa 80 de ani ar fi decedat lovit de o bibliotecă.

Autorităţile au confirmat două decese, potrivit Reuters.

Prefectura Osaka, care include oraşul şi zona limitrofă, are o populaţie de 8,8 milioane de locuitori.

Nu au fost detectate avarii la centralele nucleare de la Mihama, Takahama şi Ohi din nordul Osaka, potrivit companiei Kansai Electric Power. Peste 170.000 de locuinţe din Osaka aşi prefectura învecinată Hyogo au rămas temporar fără electricitate, care a devenit din nou funcţională după două ore, potrivit aceleiaşi companii.

Sharp Corp a declarat că fabricile sale din regiune funcţionează normal, dar o unitate de producţie în parteneriat cu Hon Hai Precision Industry a sistat producţia din motive de siguranţă. Producţia Honda Motor Co. din Suzuka, aflată în prefectura învecinată Mie, a fost oprită pentru verificări, dar nu au fost identificate probleme, iar activitatea a revenit la normal.

Un cutremur de 9 grade a lovit nord-estul Japoniei la 11 martie 2011 provocând un tsunami devastator care a ucis circa 18.000 de persoane şi a provocat cel mai mare dezastru nuclear din ultimul sfert de secol la centrala electrică atomică Fukushima Daiichi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cutremur de 3,7 în Vrancea. Seismul a avut loc duminică, la 00:40
Cutremur de 3,7 în Vrancea. Seismul a avut loc duminică, la 00:40

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 0:40, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 116 kilometri.

Cutremur în judeţul Buzău
Cutremur în judeţul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 5:56, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 129 de kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs marți seara, în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs marți seara, în Vrancea

Un cutremur cu magnitudine 3,1 s-a produs marţi seară în Vrancea. Cu aproximativ trei ore înaintea acestuia a avut loc un alt seism, în Buzău.

Cutremur de 5,3 pe Richter, în Mexic. Protecția Civilă monitorizează zona
Cutremur de 5,3 pe Richter, în Mexic. Protecția Civilă monitorizează zona

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe Richter a avut loc, miercuri, în Mexic. Pentru moment, nu au fost anunțate victime sau pagube materiale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.