Cel mai tanar membru Mensa. Are 4 ani, un IQ de 159 si foloseste computerul de la 18 luni

Ultima actualizare: 27-10-2012 21:03
Mensa

O fetita de patru ani din Marea Britanie a fost acceptata in Mensa, clubul celor mai inteligenti oameni de pe planeta, cu un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Stephen Hawking si Albert Einstein.

Heidi Hankins, care nici macar nu a inceput sa mearga la scoala, a fost supusa unui test de IQ dupa ce personalul cresei pe care o frecventeaza si-au dat seama ca are o inteligenta peste medie.

Copilul-minune i-a impresionat pe cei de la Mensa cu un scor de 159, in conditiile in care media IQ-ului unui adult este de 100, iar a unui individ considerat "inzestrat" este de 130.

Cu alte cuvinte, micuta este aproape la fel de inteligenta ca Albert Einstein si Stephen Hawking, care au un IQ de 160.

La 4 ani, Heidi poate face adunari si scaderi, deseneaza siluete umane si scrie in propozitii.

Testul la care au supus-o cei de la Mensa este special conceput pentru copiii de varsta ei si presupune rezolvarea unor puzzle-uri si jocuri de cuvinte.

Tatal fetitei, Matthew Hankins, lector la Universitatea din Southhampton, spera ca micuta sa poata fii inscrisa direct in clasa a II-a. Astfel, crede acesta, se va plictisi la scoala, pentru ca nu are ce sa mai invete in clasa I.

"Scotea tot felul de sunete si incerca sa rosteasca cuvinte inca de cand s-a nascut. Pana la varsta de 1 an avea un vocabular destul de bogat. Acum este foarte bun. A inceput sa foloseasca propozitii intregi imediat dupa ce a inceput sa vorbeasca, iar la varsta de 18 luni a inceput sa foloseasca computerul singura, pentru a invata sa citeasca. (...) De asemenea, desena printese si animale la 14 luni, in timp ce alti copii de varsta ei desenau pete si oameni-cartof", a povestit tatal micutei.

Heidi intelege si sarcasmul si il foloseste cu succes. Tatal ei a povestit cum, intr-o zi, i-a dat la cina piure de cartofi si fishfingers, adica un fel de mancare banal. "Impresionant!", l-a ironizat fetita de 4 ani.

Tatal micutei a mai spus ca Heidi nu este impinsa de la spate sa-si intreaca limitele, iar daca este pusa sa faca ceva anume, refuza pur si simplu. Ca oricarui copil, ii place sa socializeze si sa se joace. Insa are un simt artistic impresionant, pe care il mosteneste de la mama ei.

Oficialii Mensa au spus ca IQ-ul fetitei nu se va schimba odata ce copilul va inainta in varsta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO