Cel mai mic bebeluş din lume, născut la 245 de grame, a fost externat


Ultimul update: Joi 30 Mai 2019 10:13
Data publicarii: Joi 30 Mai 2019 09:44
Categorie: Stiri externe

Cel mai mic bebeluş născut prematur care a supravieţuit - o fetiţă ce cântărea doar 245 de grame la naştere - a fost externat după 5 luni dintr-un spital din California, relatează joi AFP, Reuters şi dpa.

Fetiţa, numită Saybie de personalul medical din spitalul Sharp Mary Birch din San Diego, s-a născut în decembrie şi a fost externată la mijlocul lunii mai după ce a petrecut primele cinci luni din viaţă la terapie intensivă, a declarat miercuri spitalul într-un comunicat în care a anunţat naşterea celui mai mic copil din lume.

În momentul externării, fetiţa cântărea aproximativ 2,3 kilograme, a precizat spitalul.

În decembrie, mama lui Saybie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a dat naştere la doar 23 de săptămâni şi trei zile de sarcină, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă decisă de medici, după ce s-a constatat că bebeluşul nu lua în greutate şi viaţa mamei era în pericol.

Potrivit registrului cu cei mai mici bebeluşi din lume, gestionat de Universitatea din Iowa, Saybie deţine în prezent recordul mondial, stabilit anterior de un bebeluş născut în 2015 în Germania, care cântărea cu doar şapte grame mai mult ca ea.

Bebeluşii născuţi prematur (la mai puţin de 28 de săptămâni de sarcină) suferă frecvent complicaţii grave, prin urmare, şansele lor de supravieţuire sunt extrem de scăzute.

"Saybie nu a suferit niciuna dintre complicaţiile în general asociate bebeluşilor născuţi prematur, cum ar fi hemoragii cerebrale sau probleme pulmonare şi cardiace", a declarat spitalul.

"Ea este cu siguranţă un miracol", a declarat Kim Norby , una dintre infirmierele care a îngrijit-o pe micuţa Saybie cât timp s-a aflat la terapie intensivă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

O femeie a născut în mașină, în drum spre spital. Momentul a fost filmat de fiul de 10 ani
Scenă incredibilă într-un McDonald's. Ce a făcut un bărbat după ce soția a născut în parcare
FULLSCREEN
Cel mai mic bebeluş din lume, născut la 245 de grame, a fost externat
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO