Cei patru acuzati de violarea in grup a unei studente la New Delhi, condamnati la moarte

Ultima actualizare: 16-09-2013 06:52
viol

Cei patru barbati acuzati de violarea in grup si moartea unei studente la New Delhi, in decembrie, o fapta care a revoltat India, au fost condamnati vineri la moarte de catre un tribunal din acest oras, relateaza AFP.

Tatal tinerei, care a murit din cauza ranilor, s-a declarat "fericit" dupa aceasta condamnare, apreciind ca "s-a facut dreptate".

Vinay Sharma, Akshay Thakur, Pawan Gupta si Mukesh Singh au fost gasiti vinovati si condamnati la moarte pentru ca au violat si batut o studenta pe 16 decembrie 2012. Victima, in varsta de 23 de ani, a decedat la spital din cauza ranilor pe 29 decembrie 2012.

Judecatorul care a prezidat sedinta a apreciat ca acest caz face parte din categoria "crimelor rare", definita de Curtea Suprema indiana, justificand pedeapsa cu moartea. Mii de indieni revoltati au manifestat in strada in urma acestui viol.

"In aceasta perioada in care infractiunile impotriva femeilor cresc, tribunalul nu poate sa inchida ochii in fata unui act atat de groaznic", a declarat judecatorul Yogesh Khanna.

Unul dintre vinovati, Vinay Sharma, a izbucnit in lacrimi la anuntarea condamnarii sale.

Aplauze au izbucnit atat in sediul tribunalului, cat si afara, la anuntarea verdictului.

India prevede pedeapsa cu moartea pentru "crime rare", iar executiile sunt exceptionale. In 2004, un barbat a fost spanzurat pentru violarea si uciderea unei adolescente in varsta de 14 ani.

Pe 16 decembrie, dupa ce a vazut la cinematograf filmul "Viata lui Pi", tanara si prietenul ei au urcat intr-un autobuz cu geamuri acoperite de desene, pentru a merge acasa. Dar in autobuz ii astepta un cosmar. O adevarata explozie de violenta si violuri barbare au fost comise de sase barbati beti, ca in romanul "Portocala Mecanica" al lui Anthony Burgess.

Inainte sa fie transferata la spitalul din Singapore, tanara a putut sa informeze politia indiana despre ceea ce s-a intamplat. Cei sase barbati beti s-au certat cu prietenul ei, dupa care au dus-o pe tanara in partea din spate a autobuzului si au violat-o, in timp ce autobuzul circula, timp de 45 de minute, prin New Delhi.

De asemenea, ei au agresat-o sexual cu o bara ruginita de fier, provovandu-i rani grave la nivelul intestinelor, dupa care au aruncat-o, considerand-o moarta, din autobuz. Autobuzul a trecut prin numeroase puncte de control apartinand politiei in timpul faptelor, dar politistii nu s-au aratat deloc interesati de ceea ce se petrecea inauntrul vehiculului.
 

Cazul a socat opinia publica din India, o tara unde potrivit unor date furnizate de autoritatile locale, un viol are loc la fiecare 22 de minute.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO