Cea mai noua arma a jihadului are cioc, pene si GPS. VIDEO Descoperirea facuta de politistii din Afganistan

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23
pana de pasare alba

Autoritatile din Afganistan se tem ca islamistii ar putea sa foloseaca o arma noua – si inspaimantatoare

Potrivit NBC, politistii din Afganistan investigheaza cadavrul unei pasari care pare sa fi transportat o bomba conectata la mai multe dispozitive electronice. Doborata in dimineata zilei de 30 noiembrie in regiunea Faryab din nordul tarii, o regiune tulburata de atacuri ale talibanilor, pasarea a fost impuscata de un agent carui i s-a parut ca arata suspect.

Lovita de glont, pasarea a explodat, potrivit declaratiilor sefului politiei locale, generalul Abdul Nabi Ilham, citat de NBC News. „Am incercat sa adunam toate bucatile, iar cateva dintre ele par a proveni de la un GPS si o mini-camera de luat vederi”. De asemenea, in imagini este vizibila si o antena.

Autoritatile afgane spun ca este primul incident de acest gen cu care se confrunta, dar nu exclud posibilitatea ca pasarea sa fi fost folosita de talibani intr-o masura de recunoastere sau chiar de bomabardament. In vara acestui an militantii Hamas ar fi incercat sa foloseasca un „magar-capcana”, incarcat cu explozibil, impotriva fortelor israeliene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO