Ce secrete cumplite ascunde stadionul Roland Garros?


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 04:44
Data publicarii: Sambata 09 Iulie 2011 11:58
Categorie: Stiri externe
roland garros

In fiecare an, in mai, zeci de mii de oameni se aduna pe stadionul Roland Garros pentru a urmari cel mai cunoscut turneu mondial de tenis. Stiu, oare, toti acesti oameni ce secrete ascunde stadionul?

Justin Timberlake: "M-a prins maica-mea in timp ce faceam sex"

Broastele cu nas, pe cale de disparitie. Ce caracteristici le fac unice

Numit dupa un faimos aviator, Roland Garros, a gadzuit primul turneu de tenis in 1928. Insa, in al doilea Razboi Mondial, stadionul a fost folosit in scopuri criminale. Guvernul Francez a transformat stadionul intr-o “inchisoare” pentru disidenti politici si tradatori de tara. 

Pentru o perioada de 10 luni, intre luna septembrie 1939 si in iunie 1940, sute de prizonieri au fost tinuti in depozitele aflate in subsolul stadionului.

Stadionul este dedicat evreilor persecutati in cel de-al II-lea Razboi Mondial, cu toata ca subsolul locului a servit drept “inchisoare” temporara pentru prizonierii care erau trimisi in lagarele de concentrare din Germania si Austria.

Contactata de CNN, Federatia Franceza de Tenis a negat informatiile.  Marturiile si scrisorile prizonierilor de la Roland Garros servesc drept dovada cumplitului scop. Unul dintre evrei, Arthur Koestler, a scris chiar si o carte despre experienta din Paris. In carte autobiografica “Scum of the Earth” (n.r. Drojdia Pamantului) poveste ca oamenii erau tratati “mizerabil” si ca “dormeau ca sardinele” in umezeala si gunoaie.

Se pare ca celebrul stadion a servit si in scopuri mult mai sinistre, in timpul ocupatiei naziste din Franta. Roland Garros servea drept camera de asteptare pentru “trenul mortii” spre cel mai mare lagar de concentrare, Auschwitz.

Roland Garros nu este singurul stadion care a servit drept inchisoare. Velodrome d’Hiver si multe alte spatii cu destinatie sportiva au fost folosite de nazisti ca temnita pentru evrei.
 

Sursa: CNN

Ramasite a zeci de evrei ucisi in al 2-lea Razboi Mondial, inhumate la Iasi
Dustin Hoffman, de origine romana, va juca rolul unui erou roman
Hitler a avut stramosi evrei si de origine africana, arata testele ADN
VIDEO PROTVPLUS.RO