Ce se intampla in aceste zile in capitala Rusiei. Este unic in lume si arata ireal

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59

Doar o data-i Craciun, pare sa-si fi spus primaria Moscovei, care nu a facut deloc economie la luminite si decoratiuni, transformand capitala rusa intr-un tinut de poveste.

Zeci de locuri din oras se preschimba, la lasarea intunericului, intr-o fantezie de iarna, plina de lumina, culoare si voie buna. Si, cum rusii sarbatoresc Craciunul pe stil vechi, spectacolul mai poate fi admirat cateva saptamani bune de-acum incolo.

Piata Manej din fata Kremlinului, e decorata cu un imens glob ce pare sa fi cazut din pomul de Craciun al unor uriasi. La doi pasi distanta, printre brazi bogat impodobiti si standuri cu bunatati, zeci de copii se dau in carusel. Pe un patinoar din Piata Puskin, de mai multe ori pe zi, oricine poate vedea spectacolul de balet pe gheata "Spargatorul de nuci", ales special pentru ca e povestea preferata de Craciun a rusilor.

Ce se intampla la Moscova acum e unic in lume. Sunt 36 de scene imense, cu un program cultural intens. Si totul e gratis pentru spectatori'', spune Irina Suhotina, organizator al evenimentelor

Insa cea mai spectaculoasa e, probabil, expozitia de sculpturi de gheata. Iluminate in zeci de culori si suficient de mari cat sa permita spectatorului sa intre in interiorul lor, sculpturile isi propun sa recreeze o lume submarina. Se poate vedea, de pilda, un vas scufundat, un cufar cu bijuterii, dar si vietuitoare ale marii.

Pesti, crabi sau homari au fost inghetati in interiorul cuburilor transparente aduse din Urali, ca sa accentueze impresia. Chiar si in parcurile unde nu se intampla nimic, luminitele care impodobesc savant copacii si tufisurile dau o senzatie de basm.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO