Ce a pățit o femeie de 64 de ani după ce a scuipat un tânăr de culoare la un protest în SUA

Ultima actualizare: 09-06-2020 17:35
avocat Wisconsin
Facebook/Milwaukee County Sheriff's Office

O femeie din Wisconsin, avocat de profesie, în vârstă de 64 de ani, a fost arestată după ce a fost filmată scuipând un băiat afroamerican de 17 ani.

Incientul a avut loc în timpul unui protest al mișcării Black Lives Matters din Shorewood, o suburbie din Milwaukee.

Publicația Milwaukee Sentinel, citată de Insider, afirmă că există înregistrări video cu Stephanie Rapkin, care o arată parcându-și mașina în mijlocul unei străzi cu protestatarii, după care refuză să o mute.

De asemenea, în imagini se vede cum ea intră într-o altercație verbală cu protestatarii, inclusiv cu Eric Lucas, un student la Shorewood High School, care începe să scandeze în fața ei. Apoi, Rapkin îl scuipă, determinându-i pe unii dintre protestatari să-i intervină și să-i separe.

Femeia a fost arestată sâmbătă seara, potrivit Urban Milwaukee.

La conferință de presă de luni, tânărul Lucas a spus că a fost „zguduit psihic și fizic după ce a fost agresat de un adult din propria comunitate în timpul unei pandemii”.

"Din nou și din nou sunt privit nu ca un copil, ci ca o culoare", a spus Lucas, potrivit WDJT.

Poliția a declarat că Rapkin a rezistat arestării și a lovit cu genunchiul un ofițer în zona inghinală, potrivit publicației Sentinel. Ea va rămâne în temnița din Milwaukee, cu o cauțiune stabilită la 950 de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO