Cătușe și capete de porc la o prezentare de modă din New York. Show-ul a marcat campania #MeToo
Campania „#MeToo” împotriva hărţuirii sexuale a fost marcată, vineri, printr-o prezentare de modă din New York.
Modelele au defilat în ţinutele create de designeri, după care au apărut din nou, purtând aripi de înger şi fiind încătuşate de bărbaţi cu măşti roz care reprezintă capete de porci, scrie Reuters, conform news.ro.
Îmbrăcată cu o rochie lungă până la pământ, în negru şi alb, cu aripi ataşate la umeri, Cheyenne Jacobs, în vârstă de 22 de ani, s-a oprit la capătul podiumului şi s-a declarat o supravieţuitoare a abuzului sexual. Ea a povestit pe scurt că a fost abuzată sexual în timpul liceului şi violată în timpul facultăţii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acest show care a marcat campania „#MeToo” în cadrul Săptămânii Modei de la New York a fost creat de Myriam Chalek, director de creaţie a site-ului de modă American Wardrobe.
„Nu cred că acest spectacol de modă va schimba lucrurile peste noapte, dar sper că va reprezenta încă un pas spre schimbare”, a spus Chalek pentru Reuters.
Între femeile care au defilat la acest show s-a numărat şi Alicia Kozakiewicz, în vârstă de 29 de ani, care a fost răpită în 2002 de un bărbat care o contactase pe internet. Kozakiewicz a povestit cum a reuşit să treacă peste înviunirile la adresa ei, care au venit inclusiv din partea propriei familii, reuşind să devină un speaker motivaţional şi o actriţă aspirantă.
„Mişcarea «#MeToo» nu este despre a urî bărbaţii, nu este despre a lupta cu violenţă împotriva violenţei. Este despre a le da putere femeilor şi fetelor să trăiască într-o lume fără teamă, astfel încât să poată fi în siguranţă şi să nu poată deveni victime ale hărţuirii şi agresiunii sexuale”, a spus Kozakiewicz.
La acest spectacol au fost prezentate ţinute ale American Wardrobe, Chalek precizând că evenimentul a fost nonprofit.
Din octombrie, sute de femei au acuzat de abuz sexual numeroşi bărbaţi influenţi din domenii precum politică, afaceri, media şi divertisment, acestea alăturându-se mişcării „#MeToo” pe reţelele de socializare.
În industria modei, acuzaţii de abuz sexual au fost lansate şi de bărbaţi.
Luna trecută, The New York Times a scris că peste 20 de modele bărbaţi şi asistenţi care au lucrat cu fotografii de modă Bruce Weber şi Mario Testino au spus că au fost hărţuiţi şi agresaţi sexual de aceştia. Cei doi fotografi au respins acuzaţiile, dar compania Conde Nast a suspendat colaborarea cu ei.