Cat costa sa iti speli masina? E oferta: 8.500 de euro!
Desi tariful poate parea exagerat sau pretul le poate sugera unora ca primesc o masina noua la schimb, cu banii acestia, de fapt primiti doar o spalare ceva mai deosebita. Dupa o astfel de operatiune, masina arata intr-adevar ca noua!
Un impatimit al masinilor, Gurcharn Sahota - in varsta de 30 de ani, din Statele Unite - curata o masina timp de 250 de ore, adica 10 zile si jumatate.
Poate va intrebati de ce dureaza atat de mult si de ce nu se plictiseste omul sa stea in spalatorie mai ceva ca intr-un service auto. Ei bine, pentru ca in acest timp barbatul aplica nu mai putin de 100 de solutii pentru curatare care costa in jur de 9700 de euro, fiecare.
Mai intai are loc spalarea obisnuita care este urmata de o polisare facuta centimetru cu centimetru, plus aspirarea particulelor de praf atat pe dinafara cat si pe dinauntru. Totul se repeta apoi de cinci ori.
Gurcharn foloseste chiar un microscop electronic pentru a examina caroseria in cautarea celor mai fine zgarieturi, invizibile cu ochiul liber.
Britanicul a inceput afacerea acum cinci ani, cand spalatoria sa era cunoscuta doar printre vecinii multumici ca au unde sa-si curete automobilele.
Intre timp, barbatul a spalat sute de super-masini si se lauda acum chiar cu clienti celebrii.
''Cand eram tanar spalam masinile vecinilor si pe-a tatalui meu cand aveam timp. Niciodata nu primeam bani pentru asta. Imi placea atat de mult ca o faceam gratis. Lucrurile s-au mai schimbat de atunci si iata-ma spaland unele dintre cele mai rapide si puternice masini sport din lume”, a declarat britanicul pentru The Telegraph.
''Oamenii vin la mine si vor tot ce este mai bun pentru masina lor. Daca ai o masina de 700.000 de euro, este normal ca iti permiti o curatenie de cateva mii. Cateodata stau si noaptea ca sa fac o masina sa arate impecabil.”
Pentru cei carora le place sa-si spele masina pe cont propriu, Gurcharn Sahota are 10 sfaturi utile:
1. Intotdeauna folositi apa calduta si cu putin sampon.
2. Samponul rebuie sa fie cu PH neutru.
3. Carpele din lana sunt mult mai bune decat buretii clasici.
4. Intotdeauna spalati masina de sus in jos.
5. Folositi carpe diferite pentru roti, fata de cele pentru caroserie.
6. Evitati solutiile acide sau puternic alcaline de curatat roti. Nu aplicati nici produse pe baza de silicon, pentru ca pateaza.
7. Folositi un prosop pentru uscarea masinii, nu carpe de piele.
8. Intotdeauna controlati solutiile de curatire, pentru a nu avea murdarie in ele.
9. Mereu uscati caroseria pe bucati mici ca sa nu lasati urme.
10. Nu va grabiti, acordati tot timpul spalarii masinii, ca sa va bucurati de rezultate foarte bune.