Case inteligente construite dupa modele 3D si plante pentru aer conditionat


Ultimul update: Joi 17 Mai 2012 06:32
Data publicarii: Sambata 16 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

A venit randul caselor sa fie construite, pornind de la modele tridimensionale. Gratie lor, arhitectii stiu exact cum vor circula curentii de aer, ce camera trebuie incalzita sau racorita suplimentar si cat.

Cuceriti definitiv de solutiile ecologice, australienii au mai facut un pas spre arhitectura viitorului. O firma din Sydney se foloseste de proiecte tridimensionale, atunci cand arhitectii incep sa puna cap la cap sufrageria, dormitoarele, incaperile utilitare, terasele exterioare si asa mai departe.

Una dintre aceste case se numeste Mobius House, iar proiectantul ei sustine ca n-are cusur: "Este o cladire foarte usoara. Este imbracata in panouri de aluminiu, asa ca este si o constructie durabila. Este foarte bine izolata termic si in acelasi timp e usor de curatat."

Inauntru, fiecare unghi, fiecare sursa de lumina au fost luate in calcul, pentru ca viitorii ocupanti sa se simta excelent si sa cheltuiasca infim pe utilitati.

"Chiar forma casei asigura o ventilatie excelenta. Curentii de aer carora le da nastere, fac inutil sistemul de aer conditionat. Tot forma casei asigura suficienta umbra, ca nu mai fie nevoie s-o racorim, dar si destula lumina, astfel incat sa folosim cat mai putina energie electrica", spune arhitectul.

Dincolo de Pacific, mexicanii au ales alta solutie, ca sa combata clima tot mai calduroasa si facturile enorme la electricitate. Aproape peste noapte, in capitala Ciudad de Mexico au aparut sute de gradini suspendate, pe terasele cladirilor. Ideea nu este o noua, dar aplicata potrivit unor calcule precise, poate face minuni.

Invelisul verde apara cladirile de soare si poate cobori cu cateva grade temperatura dinauntru, aducand-o in limite suportabile.

VIDEO PROTVPLUS.RO