Casa Alba a anuntat ca Joe Biden ramane partenerul de cursa al lui Barack Obama

Ultima actualizare: 21-10-2012 09:37
Barack Obama si Joe Biden

Casa Alba a anuntat joi ca Joe Biden ramane partenerul de cursa al presedintelui Barack Obama, in pofida unei noi gafe a vicepresedintelui, in urma careia unii republicani au anuntat ca doresc inlocuirea acestuia. 

Miercuri, fostul candidat republican John McCain a declarat ca ar fi "inteligent" ca Obama sa il inlocuiasca pe partenerul sau de cursa in alegerile prezidentiale cu secretarul de Stat Hillary Clinton, dupa care a adaugat imediat "dar acest lucru nu se va intampla, evident".

Joe Biden, cunoscut pentru comiterea unor gafe si pentru declaratii dure, a provocat marti o controversa afirmand ca propunerile candidatului republican Mitt Romney cu privire la banci revin la a "pune lanturi la picioarele" americanilor, intr-un discurs sustinut in fostul stat sclavagist Virginia.

Intrebat joi despre aceasta declaratie, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al lui Obama, Jay Carney, a repetat ca "tichetul" prezidential democrat pentru alegerile de la 6 noiembrie va fi "Obama-Biden". "Este o problema care a fost transata cu mult timp in urma", a subliniat el. Carney a declarat totodata ca resimte "o mare admiratie si un mare respect fata de senatorul McCain". "Dar daca ar trebui sa cer sfaturi despre candidati la vicepresedintie, nu m-as adresa lui John McCain", a spus el.

McCain a ales-o in 2008 ca partenera de cursa in alegerile prezidentiale pe o necunoscuta de pe scena politica nationala, si anume gurvernatoarea Alaskai, Sarah Palin. In pofida charismei si entuziasmului pe care ea l-a produs in randul electoratului conservator, Palin a intampinat probleme, dovedindu-se incapabila sa citeze un ziar pe care il citea si declarand ca poseda o experienta in politica externa deoarece statul ei are o frontiera maritima comuna cu Rusia.

Optiunea pentru Palin este considerata in prezent drept unul dintre factorii principali ai esecului fara apel suferit de catre McCain.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO