Cartier din Los Angeles, inghitit de o alunecare de teren. Torentii de noroi si pietre au ingropat zeci de case

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
alunecare de teren

Furtuna care a maturat sudul Californiei continua sa provoace probleme. In timp ce in alte parti sunt inundatii, un cartier intreg dintr-un orasel de langa Los Angeles a fost inghitit de o alunecare de teren.

Cateva zeci de case au fost ingropate pana la acoperis, intr-un torent de noroi si pietris. Pentru ca se asteptau la asa ceva, autoritatile au evacuat localnicii si nu s-au inregistrat victime.

La Camarillo Springs, un oras aflat la 80 de kilometri de Los Angeles, oamenii merg pe acoperisurile caselor. Dupa ploile diluviene din ultimele zile, torentii de noroi si pietre au ingropat zeci de case.

Don Aguilar, seful politiei din Ventura: "Dealurile acestea sunt lipsite de vegetatie, in urma unui incendiu de vegetatie din 2013''.

Tocmai de aceea, autoritatile se asteptau la alunecari de teren si ridicasera niste bariere de beton pe dealuri, insa acestea n-au rezistat. Si nu e de mirare, caci de pe versanti au pornit la vale bolovani de marimea unei canapele.

Don Aguilar, seful politiei din Ventura: ''E incredibil cat de multa piatra a venit de pe deal''.

Ploile au umflat si raul Los Angeles, iar doi oameni au avut nevoie sa fie salvati din apele involburate.

Furtunile se tin lant si in Europa. Germania e maturata de furtuna Billie, care a adus valuri puternice in zona de coasta si ninsori abundente in munti. La altitudini mari, meteorologii au inregistrat viteze ale vantului de 150 de kilometri pe ora, corespunzatoare unui uragan de categoria 1.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO