Căpitanul echipei de fotbal captive 17 zile într-o peșteră din Thailanda, în 2018, s-a sinucis în Anglia. Avea 17 ani

Duangpetch Promthep, pestera thailanda
Agerpres

Căpitanul echipei de copii care au rămas blocați într-o peșteră din Thailanda timp de 17 zile în 2018, după ce au fost prinși de inundații, și-a luat viața în timp ce se afla la o academie de fotbal din Marea Britanie, cinci ani mai târziu.

Duangphet Phromthep, cunoscut și sub numele de Dom, a murit la Spitalul General Kettering pe 14 februarie, la două zile după ce a fost găsit inconștient la Brooke House College din Market Harborough, Leicester, scrie Daily Mail.

În urma unei anchete cu privire la moartea tânărului de 17 ani, pe 4 octombrie, la Curtea legiștilor din Leicester, profesorul Catherine Mason, legist principal pentru Leicester City și South Leicestershire, a înregistrat o concluzie de sinucidere.

Într-o înregistrare a anchetei, profesorul Mason a spus: „Domnul Phromthep nu era cunoscut de serviciile de sănătate mintală și nu se știe de ce a întreprins acțiunile pe care le-a făcut”.

Nu am fi putut preveni așa ceva. Ancheta poliției nu a găsit nicio dovadă de implicare a terților sau de circumstanțe suspecte”.

Citește și
thailanda
I-a salvat pe copiii blocați în peștera din Thailanda, dar a contractat o infecție mortală
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dom a câștigat anterior notorietate mondială în calitate de căpitan al echipei de fotbal The Wild Boars sau Moo Pa în Thai.

Peste 10.000 de oameni au participat la operațiunea de salvare din 2018, care a emoționat întreaga planetă

Echipa a rămas prinsă în sistemul de peșteri Tham Luang în 2018, după ce o furtună bruscă a provocat inundații care au blocat ieșirea, declanșând un efort internațional de a le remedia.

Băieții, pe atunci cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au petrecut 17 zile în întuneric, fără mâncare, înainte de a fi găsiți de cercetători, parte a unei echipe de aproximativ 10.000 de oameni care au asistat la operațiune.

Dom a împlinit 13 ani în timp ce era blocat în peșteră, iar imaginile cu băieții au fost difuzate în întreaga lume după ce au fost găsiți în sfârșit în siguranță de echipele de salvare specializate.

Fiecare băiat a trebuit să fie sedat și îndepărtat de o echipă de scafandri pe rând, înainte de a fi dus la spital.

Au părăsit spitalul câteva săptămâni mai târziu, după ce au contractat infecții pulmonare în peșteră.

În martie, prietenii și familia lui Dom s-au adunat pentru a-și lua un rămas bun emoționant de la adolescent, care a fost salutat drept un „lider natural”, cu o carieră fotbalistică promițătoare în față.

Un altar dedicat lui Dom la Wat Phra That Doi Wao din Chiang Rai, Thailanda, a fost decorat cu 17 mingi de fotbal, pentru a reprezenta fiecare dintre anii lui de viață.

”Dom va rămâne întotdeauna o parte a familiei”

Într-o declarație de vineri, Ian Smith, directorul școlii, a declarat că cei din comunitatea sa „rămân uniți în durere” din cauza morții lui Dom și că le va fi „foarte dor” de acesta.

Pentru noi, ca școală, sănătatea și bunăstarea studenților noștri sunt prioritatea noastră absolută. Acest lucru s-a reflectat în recenta noastră inspecție de salvgardare ISI (Inspectoratul Școlilor Independente) din aprilie 2023, care a confirmat că elevii știu că au mulți oameni cu care pot vorbi, că pot avea încredere să facă acest lucru, dacă simt orice îngrijorare”.

Legistul a recunoscut, de asemenea, întreaga comunitate universitară pentru calitatea înaltă a îngrijirii, bunăstării și protejării studenților noștri și a remarcat că acest incident tragic, din păcate, nu ar fi putut fi prevăzut sau prevenit”.

Avem sisteme de protecție robuste, care ne permit să oferim sprijin adecvat elevilor, atunci când este necesar și menținem aceste sisteme sub revizuire constantă, astfel încât să putem face tot posibilul pentru a oferi sprijinul necesar fiecărui copil”.

De la această tragedie, echipa noastră pastorală dedicată a continuat să ofere sprijin studenților și colegilor.

Am continuat să menținem o legătură strânsă cu Ambasada Regală a Thailandei și alte agenții pentru a permite îndeplinirea dorințelor familiei și cerem confidențialitate și compasiune continuă pentru toți cei afectați de pierderea sa.

Dom va rămâne întotdeauna o parte a familiei Brooke House și i se va simți foarte mult lipsa”.

Mama: ”Dom a fost un copil bun. A trăit simplu. A murit liniștit”

La înmormântarea sa, mama lui Dom, Thanaporn Phromthep, a spus: „A trebuit să joace fotbal. A vrut să plece în străinătate și a obținut asta. Vă mulțumim pentru oportunitățile care i-au permis să-și trăiască visele”.

Dom a fost un copil bun. A trăit simplu, a mâncat simplu. Nu s-a luat prea în serios și era o persoană fericită. A murit liniștit”.

Antrenorul principal al lui Duangphet, Nopparat Khanthavong, a spus: „A avut o pasiune pentru fotbal și a fost foarte concentrat și hotărât”.

Era un lider natural. Era concentrat pe antrenamente și a fost un exemplu pentru prietenii săi și pentru băieții mai mici”.

„A mers la probe și a primit o bursă pentru a studia în Anglia, care a fost ultimul loc în care a ajuns. A fost un vis al lui să joace fotbal în străinătate”.

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Unul dintre băieții salvaţi după nouă zile din peştera din Thailanda, în 2018, a murit în Marea Britanie, la doar 17 ani
Unul dintre băieții salvaţi după nouă zile din peştera din Thailanda, în 2018, a murit în Marea Britanie, la doar 17 ani

Un thailandez în vârstă de 17 ani, care a făcut parte din grupul celor 12 copii rămaşi nouă zile blocaţi într-o peşteră din Thailanda în 2018, a murit în Regatul Unit, au anunţat miercuri surse concordante citate de AFP, potrivit Agerpres.

I-a salvat pe copiii blocați în peștera din Thailanda, dar a contractat o infecție mortală
I-a salvat pe copiii blocați în peștera din Thailanda, dar a contractat o infecție mortală

Un membru al trupelor de elită din Marina thailandeză, care a participat la operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal rămaşi blocaţi într-o peşteră din nordul Thailandei în vara anului 2018, a murit.

Ce s-a întâmplat cu peștera în care au fost blocați 2 săptămâni 12 copii și antrenorul lor
Ce s-a întâmplat cu peștera în care au fost blocați 2 săptămâni 12 copii și antrenorul lor

Peştera Tham Luang, în care 12 copii şi antrenorul lor de fotbal au rămas blocaţi mai mult de două săptămâni în vara anului 2018, a fost redeschisă oficial vineri şi a devenit un punct de atracţie turistică în această provincie din nordul ţării.

Peştera din Thailanda în care au rămas blocați 12 copii va fi deschisă publicului
Peştera din Thailanda în care au rămas blocați 12 copii va fi deschisă publicului

Peştera Tham Luang din nordul Thailandei în care a rămas blocată în urma inundaţiilor o echipă de fotbal de juniori va fi deschisă oficial pentru turişti începând cu data de 1 noiembrie.

Băieții salvați din peștera din Thailanda, surprinși de fotbalistul lor preferat. Ce au mărturisit
Băieții salvați din peștera din Thailanda, surprinși de fotbalistul lor preferat. Ce au mărturisit

Cei 12 adolescenți care au fost blocați într-o peșteră din Thailanda, alături de antrenorul lor, au fost invitați în emisiunea prezentatoarei americane Ellen DeGeneres.

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.