Tragedia copiilor blocați în peșteră a unit suflete. Voluntari din toată țara au venit să ajute


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 10 Iulie 2018 07:43
Categorie: Stiri externe

În ultimele două săptămâni, la intrarea în peşteră s-a înălţat un adevărat oraş de corturi şi barăci pentru rudele copiilor şi pentru salvatorii thailandezi şi străini.

Aproximativ 1.000 de salvatori iau parte la uriaşa operaţiune. Şi toţi aceşti oameni au nevoie, printre altele, de mâncare, apă sau haine, iar thailandezi din toată ţara au venit să ajute.

Zeci de voluntari gătesc munţi de mâncare pentru toată lumea, cu ingrediente donate, care nu încetează să vină.

Tragedia care, de două săptămâni, ţine prima pagină a ziarelor din toată lumea a reuşit să unească o naţie de 70 de milioane de suflete. Oameni din toate colţurile ţării şi-au abandonat treburile ca să vină aici şi să trudească din zori până la miezul nopţii.

"Am auzit la televizor ce s-a întâmplat şi am decis să vin aici ca să dau o mână de ajutor. Sunt deja aici de patru-cinci zile", spune un bucătar.

La standurile cu mâncare şi băutură sunt oferite zilnic mii de mese calde, iar asta gratuit. Camioane cu alimente donate sosesc în fiecare zi de la palatul regal şi nu numai.

În altă parte, sunt date, fără niciun ban, cam orice provizii de care poate avea nevoie cineva - de la lenjerie curată până la creme antifungice. Iar cei care vor să se relaxeze după o zi grea de muncă pentru cauza comună pot avea parte chiar de unul dintre celebrele masaje thailandeze.

Iar un templu din apropiere s-a transformat în spaţiu de odihnă pentru salvatori. Chiar dacă dorm în corturi pe terasele templului, măcar sunt feriţi de ploaia care cade aproape fără încetare.

"Ne-am bucurat că îi putem ajuta pe soldaţii care vin să doarmă aici. Noi, călugării, putem ajuta doar aşa", spune un călugăr.

Tabăra din apropierea peşterii în care patru copii şi antrenorul aşteaptă în continuare să fie salvaţi include şi un centru logistic, un spital de campanie, un centru de presă şi chiar un turn de telecomunicaţii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO