Cancelarul Olaf Scholz, numit „cârnat ofensat” de ambasadorul Ucrainei în Germania. Ce a determinat scandalul

Ultima actualizare: 03-05-2022 16:51
andrij melnik, olaf scholz
Getty

Ambasadorul Ucrainiei în Germania, Andrij Melnyk, l-a atacat dur pe canderalul german Olaf Scholz, pe care l-a numit „cârnat ofensat”.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, a criticat refuzul cancelarului Olaf Scholz de a vizita Kievul, fapt pentru care diplomatul l-a numit pe Scholz „cârnat ofensat”.

Să faci pe cârnatul insultat nu sună foarte demn de un om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este o grădiniță”, a tunat Melnyk într-un interviu acordat ZDF și citat de Bild.

Zelenski a refuzat să îl primească pe președintele Germaniei

Marți, Olaf Scholz și guvernul său se întâlnesc în privat timp de două zile pentru a discuta despre războiul din Ucraina și consecințele acestuia.

Olaf Scholz a recunoscut anterior că nu dorește să meargă la Kiev până când nu va fi vizitat de președintele Frank-Walter Steinmeier.

La jumătatea lunii aprilie, vizita lui Steinmeier a eșuat, deoarece partea ucraineană a refuzat să-l primească din cauza relațiilor strânse de mulți ani cu Rusia.

Steinmeier a vrut, de fapt, să meargă la Kiev împreună cu șefii de stat din Polonia, Letonia, Estonia și Lituania, dar a fost refuzat la scurt timp. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost cel care nu a dorit să-l primească.

Câțiva oficiali germani vor să meargă în Ucraina

În ceea ce privește acuzația că a fost ezitant și că nu și-a comunicat deciziile, Scholz a declarat: "Întotdeauna am luat decizii rapid, împreună cu toți ceilalți, coordonat cu aliații. Dar cursul meu este ca noi să acționăm cu prudență și cu mintea limpede".

Cancelarul a comentat, de asemenea, călătoria în Ucraina a liderului CDU Friedrich Merz în această săptămână. Merz l-a informat cu privire la planurile sale de călătorie și îi va prezenta apoi un raport: "Orice altceva nu ar fi o bună înțelegere în democrația în care ne luptăm unii cu alții".

Friedrich Merz și politicianul străin de stânga Gregor Gysi au anunțat recent călătorii în Ucraina. Ministrul de Externe Annalena Baerbock a fost, de asemenea, primul membru al guvernului care a anunțat planuri pentru o călătorie în capitala  Kiev, dar fără o dată precisă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO