Calator in timp!? Dovada mult asteptata sau puterea Photoshopului?
Priviti cu atentie imaginea! Vi se pare ceva iesit din comun? Sau ceva care nu se potriveste cu perioada respectiva, si anume anii '40? Este barbatul cu ochelari de soare un calator in timp?
O poza expusa in muzeul Bralorne Pioneer din Canada a readus in atentia tuturor subiectul "calator in timp".
Look-ul modern al barbatului, care tine in mana si o camera foto, i-a surprins pe toti cei care au privit fotografia. Totusi, parte dintre sustinatorii ideii de calatorie in timp cred ca in sfarsit au acum la mana dovada existentei acestora, care vine chiar din 1940.
Sa fie o minune a photoshopului? In definitiv, fotografii se folosesc de acest program pentru a introduce eroi contemporani in poze vechi. Se pare ca nu, fotografia fiind verificata in acest sens prin intermediul site-ului Error Level Analysis .
Atunci cum se explica prezenta acestui barbat parca desprins din timp?
S-au gasit suficiente dovezi care demonteaza ideea unui calator in timp. Ochelarii de soare, care par a fi mai degraba specifici anilor '80, se gaseseau totusi si la vremea respectiva. O pereche de ochelari de soare similara a folosit si actrita Barbara Stanwyck in filmul "Identitate Dubla" din 1944.
Imbracamintea tanarului se gasea prin unele magazine si in anii 40. Pana si pentru camera foto exista o explicatie. Este vorba despre un model Kodak Folding Pocket, pus in vanzare la inceputul secolului XX.
Daca ne uitam atent la bratul drept al tanarului, ne putem da seama ca de fapt mana apartine barbatului care sta langa.
Sa fie modificata poza doar in ideea unei strategii de marketing care sa atraga cat mai multi vizitatori la expozitie? Sau sa faca valva pe internet? Si aceasta este o teorie de luat in calcul.
Pe Internet au mai circulat povesti cu asemenea calatori in timp precum cea a lui Andrew Carlssin sau John Titor.
La randul lor, multi scriitori de literatura SF au sugerat ca sageata timpului poate fi aruncata si spre trecut, dar si spre viitor. Stiintific vorbind, insa, in lumina celor mai noi teorii din fizica, rasturnarea timpului ar fi posibila doar daca Universul s-ar extinde la maximum, adica la infinit, si apoi ar incepe, brusc, sa se contracte.
In acest caz, ne-am confrunta cu urmatoarele consecinte: apa ar curge in sus, noi am fi din nou tineri, iar stelele ar absorbi toata caldura si lumina. Existenta ar avea sens invers, iar oamenii ar fi instabili din punct de vedere mental. Totul s-ar petrece pe dos. Pana acum, orice incercare de a descrie din punct de vedere fizic modelul timpului care inverseaza Universul a esuat.