Britanicii se tem că Vladimir Putin va detona un focos nuclear în Marea Neagră ca demonstrație de forță
Secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace , merge la Washington pentru discuții de criză, pe fondul îngrijorărilor tot mai crescute că Vladimir Putin va lansa un atac nuclear, scrie The Sun.
Oficialii britanici se tem că Putin ar putea lansa o armă nucleară în Marea Neagră ca o lovitură de avertisment.
O sursă din securitate a declarat pentru The Sun: „Amenințarea a crescut recent”. Iar ministrul forțelor armate James Heappey a recunoscut ieri că „ne aflăm într-un moment în care astfel de conversații sunt necesare”.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Demersurile sunt făcute în contextul în care președinte rus a continuat să fie umilit, trupele sale fiind lovite de forțele ucrainene .
Oficialii occidentali avertizează că Putin și generalii săi sunt din ce în ce mai disperați pe fondul pierderilor catastrofale pe câmpul de luptă din Ucraina și „eșecurilor semnificative ale conducerii militare”.
Putin a declarat luna trecută că Moscova este pregătită să folosească arme nucleare pentru a-și apăra „integritatea teritorială”.
Și președintele american Joe Biden a avertizat că lumea este mai aproape de Armaghedon decât oricând de la criza rachetelor din Cuba din 1962.
Într-o nouă declarație halucinantă, purtătorul de cuvânt al lui Putin a avertizat că părțile nou anexate ale Ucrainei ar putea fi apărate cu arme nucleare.
Dmitri Peskov a declarat reporterilor: „Toate aceste teritorii sunt părți inalienabile ale Federației Ruse și toate sunt protejate. Securitatea lor este asigurată la același nivel ca și restul teritoriului Rusiei.”
Temerile sporite apar pe măsură ce forțele lui Putin continuă să fie respinse în estul Ucrainei .
O sursă a spus pentru The Sun că Putin nu dispune de „ogive de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune și de dimensiuni semnificative”, precum rachetele S-300.
Un oficial occidental a adăugat: „Deși stocurile rusești sunt mari, ele nu sunt în niciun caz infinite. Când te uiți la numărul de rachete lansate în ultimele luni, ne gândim că stocul are și o finalitate”.
Drept urmare, Putin desfășoară drone Shahed-136 de fabricație iraniană.
Dar nu sunt la fel de fiabile, sunt mai puțin eficiente și zboară relativ încet, făcându-le mai ușor de doborât prin foc antiaerien și arme de calibru mic.
Sursa: The Sun
Etichete: marea neagra, vladimir putin, bomba nucleara,
Dată publicare:
19-10-2022 08:37