Bradul de Craciun de la Vatican a fost impodobit. Are 25 de metri si a fost o donatie

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38
Brad Vatican

Mosul poate ajunge linistit la Vatican - instalatia care impodobeste bradul de Craciun a fost aprinsa. Pomul - inalt de 25 de metri - a fost donat de autoritatile din Calabria.

Ca sa faca economie anul acesta, Bazilica Sfantul Petru a fost impodobita cu 315 becuri nou-noute, de tip led. Pe de alta parte, in asteptarea sarbatorilor, germanii au fost invitati la o uriasa expozitie de sculpturi din gheata.

Pomul de Craciun, adus din sudul Italiei, a fost instalat aproape de obeliscul din Piata Sfantul Petru. Luminitele s-au aprins in aplauzele catorva localnici si turisti, dornici sa se fotografieze langa brad.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care, in 1982, a cerut sa fie impodobit un brad in Piata Sfantul Petru, iar traditia s-a pastrat pana acum. Si Bazilica Sfantul Petru a fost luminata de 315 becuri economice.

Centrul Kievului, martor al unor proteste sanegroase, s-a umplut aseara de colinde si lumini colorate. Un brad urias poate fi admirat in fata Catedralei Sfanta Sofia. Dupa ce s-au aprins instalatiile, prima-doamna a Ucrainei a dat startul petrecerilor de strada.

In nordul Germaniei, cu ocazia sarbatorilor, a fost deschisa expozitia sculpturilor de gheata. Editia de anul acesta a fost dedicata vedetelor rock'n'roll din anii '50 si '60. Aproape 190 de tone de gheata au fost folosite doar pentru a recrea Graceland, resedinta lui Elvis Presley din Memphis. Desi expozitia are loc in Germania, artistii care au creat lumea de gheata provin din Rusia, Polonia, Letonia si Ucraina.

Tot din gheata s-a nascut, intr-o statiune montana din Slovacia, o uimitoare bazilica. Opt sculptori au muncit doua saptamani fara oprire, pentru ca biserica sa fie gata pana la Craciun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO