Boko Haram a atacat un sat din Ciad. Este prima ofensiva a gruparii asupra acestui stat

Ultima actualizare: 16-02-2015 01:08
Boko Haram

Militantii din cadrul gruparii Boko Haram au desfasurat un atac in Ciad, in noaptea de joi spre vineri, primul pe teritoriul acestui stat, au anuntat oficialii, citati de BBC News Online.

Combatantii au traversat Lacul Ciad cu patru barci cu motor si au atacat un sat, a declarat un purtator de cuvant al armatei. Atacul militantilor islamisti a fost insa respins de armata acestei tari.

Colonelul Azem Bermandoua Agouna, din armata Ciadului, a declarat ca militantii au ucis un soldat si au ranit alti patru in satul Ngouboua. El a precizat, de asemenea, ca un lider local a fost ucis in timpul atacului, dar nu a confirmat informatiile care anuntau moartea mai multor civili.

Doi militanti Boko Haram au fost, de asemenea, ucisi si alti cinci au fost raniti, a precizat el. Locuitorii sustin ca militantii au fost in numar de 30 si au incendiat doua treimi dintre casele din sat.

"Au venit cu trei barci si au reusit sa ucida zece persoane inainte ca atacul lor sa fie respins de armata", a declarat un localnic pentru Reuters.

Fortele aeriene ciadiene au efectuat un raid ca raspuns la acest atac si au distrus vasele militantilor, au declarat oficialii.

Ciadul s-a alaturat recent Nigeriei, Nigerului si Camerunului in cadrul coalitiei militare impotriva Boko Haram.

Jihadistii, care vor sa creeze propriul califat islamic in Nigeria, au ucis mii de persoane si au obligat alte cateva milioane sa plece din propriile locuinte din nord-estul Nigeriei incepand din 2009.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!