Boala cumplita! Moare daca iese din casa!

Dată publicare: 01-07-2010 00:00
Dată actualizare: 05-05-2012 03:18


Sylvia K.

Sa calatoreasca? Sa mearga la lucru? Nici gand! Sylvia K. nu poate merge nici la cumparaturi, desi este perfect capabila sa se deplaseze in mod normal.

Femeia, in varsta de 40 de ani, sufera de agorafobie, adica teama de spatii deschise.

Agorafobia include mai multe caracteristici: teama de a intra in magazine, teama de multimi si locuri publice sau teama de a calatori singur cu trenul, autobuzul sau avionul. De asemenea, include anxietatea asociata inabilitatii de a ajunge repede intr-un loc unde pacientul sa se simta in siguranta.

Asa ca, lumea femeii se limiteaza la un apartament de 65 de metri patrati: “Cele trei camere ale apartamentului meu sunt ca o inchisoare, insa este singurul loc in care ma simt in siguranta”, s-a destainuit Sylvia.

Primul atac de panica l-a avut la varsta de 5 ani, in casa parintilor: “Am auzit zgomote care m-au ingrozit. In fapt, era doar cainele nostru Budgie care se impiedica mergand pe covor”.

Atunci cand Lily, un Yorkshire Terrier, vrea sa se plimbe, o coboara cu lesa de la balcon pe zona verde, unde micutul animal poate face “calatorii” de 50 de metri, atat cat ii permite lesa.

Sylviei i-ar fi placut mult sa calatoreasca, insa frica a invins-o. Cu 17 ani in urma, a suferit o criza atat de puternica incat de atunci nu si-a mai parasit apartamentul.

Atacurile de panica incep cu migrene puternice, apoi totul i se incetoseaza in fata ochilor. In urma cu sapte ani i-a fost atat de rau incat si-a dorit sa moara, s-a destainuit Sylvia. Simtea ca niciun medic, niciun psihiatru nu o mai poate ajuta.

Acum insa, viata i-a oferit o noua sansa. L-a intalnit pe Kurt, de care s-a si indragostit si in care are atat de multa incredere incat ii permite sa o insoteasca in “expeditii” saptamanale de 20 de metri de la scara blocului.

Sylvia spera ca va putea sa isi invinga boala si sa calatoreasca prin toata Germania in rulota lui Kurt.

Sursa: Bild


VIDEO PROTVPLUS.RO