Bloomberg: Rusia ar putea adopta sanctiuni comerciale daca Republica Moldova semneaza acordul cu Uniunea Europeana


Ultimul update: Sambata 24 Mai 2014 00:21
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014 20:14
Categorie: Stiri externe
Barroso Leanca

Rusia ar putea introduce sanctiuni comerciale impotriva Republicii Moldova daca aceasta tara va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, afirma oficiali guvernamentali rusi, citati de Bloomberg Businessweek.

Republica Moldova intentioneaza sa semneze Acordul de asociere cu UE luna viitoare, situatie care ar putea afecta competitivitatea produselor rusesti.

Rusia ar putea majora taxele de import pentru a-si proteja piata de produsele europene care vor ajunge prin Republica Moldova, afirma doi oficiali guvernamentali rusi care au preferat sa pastreze anonimatul.

Natalia Timakova, purtatorul de cuvant al premierului rus Dmitri Medvedev, a refuzat sa faca vreun comentariu privind posibila reactie rusa fata de Republica Moldova.

Pe 12 mai, dupa vizita in regiunea separatista Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin avertiza ca va "insista pentru revizuirea relatiilor economice cu R.Moldova".

Bloomberg Businessweek aminteste ca Rusia a adoptat o serie de masuri protectioniste pentru a exprima nemultumirea fata de apropierea statelor ex-sovietice de Uniunea Europeana.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO