Blocati in trafic de 9 zile! Mai au de stat inca o luna! Coloana are 100 km

23-08-2010 00:00

Lucrarile de intretinere si drumurile proaste au dus la un blocaj-monstru de trafic, in China. De nou zile, pe autostrada dintre Beijing si Tibet mii de masini au "inghetat" pe sosea.

Publicatia he Global Times scrie ca totul a inceput pe 14 august, cand mii de camioane incarcate cu minereuri, carbuni si fructe au ramas blocate pe autostrada.

Un rol major in blocaj l-au avut lucrarile la carosabil de pe o alta autostrada, necesare din cauza denivelarilor create de masinile de mare tonaj. Astfel tot traficul a fost deviat pe aceasta ruta si asa a aparut cel mai mare blocaj rutier din ultimii ani.

Au ajutat la busculada si cateva tamponari ale masinilor, astfel incat coloana de tiruri si autoturisme s-a intins pe mai mult de 100 de kilometri in ultimele 9 zile.

Si asta nu este tot, blocajul de trafic va dura cam o luna de zile, spun autoritatile, care spera ca totul sa se degajeze de-abia cand cealalta autostrada va fi redeschisa circulatiei, adica pe 13 septembrie.

Cat despre soferii prinsi in blocaj, se pare ca si-au gasit de lucru. Isi pazesc masinile si au inceput campionate de carti de joc.

In plus, locuitorii de langa autostrada profita si ei de incident si fac bani frumosi vanzand mancare la preturi exagerate, soferilor care nu prea au de unde sa se hraneasca decat de la comerciantii ad-hoc.

Peste 400 de politisti au fost detasati in zona ca sa mentina ordinea si disciplina printre soferii nervosi.

Tags: trafic, blocaj, masini,


VIDEO PROTVPLUS.RO