Actorul Bill Cosby a fost condamnat pentru agresiune sexuală

Ultimul update: Miercuri 26 Septembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 25 Septembrie 2018 21:05
Categorie: Internaţional

Actorul american Bill Cosby a fost condamnat marţi de un judecător din Pennsylvania (nord-estul SUA) la o pedeapsă între trei şi zece ani de închisoare pentru agresiune sexuală, transmite AFP.

La pronunţarea pedepsei, care va trebui executată în izolare, actorul de 81 de ani, găsit vinovat de un juriu în aprilie, nu a reacţionat.

Bill Cosby va putea formula o cerere de eliberare condiţionată după cel puţin trei ani de detenţie, solicitare ce va fi examinată de o comisie specială.

Imediat după anunţarea condamnării. principalul avocat al lui Cosby a indicat că va face apel şi a cerut ca, în aşteptarea recursului, clientul său să fie lăsat în libertate sub cauţiune.

Judecătorul nu s-a pronunţat imediat asupra acestui punct, dar s-a arătat surprins de cerere, remarcă AFP, care adaugă că acesta s-a retras pentru a o analiza.

Înaintea pronunţării sentinţei, apărarea depusese deja o cerere ca Bill Cosby să poată efectua condamnarea la domiciliu, ministerul public răspunzând că acesta nu se află în situaţia să i se poată permite o astfel de formă de executare a pedepsei.

"Prădător sexual violent"

Actorul Bill Cosby a fost declarat "prădător sexual violent" în virtutea legilor din statul american Pennsylvania.

Prin decizia judecătorului de a-l declara pe Bill Cosby un "prădător", starul de televiziune, supranumit în trecut "America's Dad", va fi inclus pe lista infractorilor sexuali din Statele Unite. El va trebui să urmeze cursuri lunare de consiliere psihologică şi va rămâne pentru toată viaţa înscris în registrul infractorilor sexuali, administrat de Poliţie. Vecinii şi şcolile vor fi notificate în acest sens prin intermediul unor documente care includ numele, adresa şi infracţiunile comise de Bill Cosby.

El a devenit prima celebritate condamnată pentru agresiune sexuală după apariţia, în 2017, a mişcării #MeToo, care a încheiat carierele unor bărbaţi influenţi din entertainment, politică şi alte sectoare de activitate.

Bill Cosby şi-a construit reputaţia unui actor care apare în producţii dedicate întregii familii, după ce a interpretat îndrăgitul personaj Cliff Huxtable în sitcomul "The Cosby Show", difuzat pe micile ecrane americane în anii 1980.

Popularitatea lui uriaşă a fost însă eclipsată după ce a fost condamnat în procesul demarat împotriva lui de Andrea Constand.

Mai mult de 50 femei l-au acuzat pe actor de comiterea unor abuzuri sexuale, fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu câteva decenii, cele mai multe dintre acuzaţii fiind însă mult prea vechi pentru a putea fi deschise procese în instanţă. Cazul Andreei Constand a reprezentat singura acuzaţie ce a putut fi instrumentată şi transformată într-un proces încheiat cu o condamnare.

Bill Cosby, găsit vinovat pentru că a abuzat-o pe Andrea Constand, în 2004
Bill Cosby, găsit vinovat pentru că a abuzat-o pe Andrea Constand, în 2004
VIDEO PROTVPLUS.RO
canada marijuana
Canadienii au sărbătorit pe străzi prima zi după legalizarea marijuanei. FOTO
Mărturiile elevilor prezenți la masacrul din Crimeea. ”Erau trupuri peste tot”
Ce s-a întâmplat cu tânărul hoț căruia Macron i-a transmis să se cumințească
NATO organizează unul dintre cele mai ample exerciţii militare din ultimii 16 ani
Lideri europeni, la bere și cartofi prăjiți după summit. Reacția lui Merkel
Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate
boston
Autoritățile din Boston au iniţiat un proiect ambiţios menit să salveze oraşul
Pățania unui șofer român în Germania. ”Catastrofă! No reţea, no GPS!”. Nemții au râs de el
Summitul european pentru Brexit a debutat cu un eşec. Unde sunt împotmolite negocierile
Portretul autorului masacrului din Crimeea. Victime, tratate inclusiv de mama criminalului
Bătaie în sediul unui partid din Franța. Polițist pus la pământ de furia unui politician
Prețul cerut pentru o sculptură din aur a chipului modelului Kate Moss