Bilant sumbru: peste 500 de morti in urma taifunului Morakot
Scuze tardive din partea presedintelui Taiwanului, care, abia dupa ce au murit 500 de oameni, a initial operatiunile de salvare in spirjinul celor afectati de taifunul Morakot.
Cum vorbele nu consoleaza pe nimeni, autoritatile de la Taipei au dublat efectivele angajate in interventii. Aproape 100 de militari fac eforturi ca sa ajunga la cei izolati in satele de munte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Salvatorii taiwanezi isi risca in fiecare secunda viata traversand rauri de cateva ori mai mari si mai furioase fata de normal. Misiunea lor este sa ii evacuze pe sinistrati ori sa duca alimente in catunuri rupte de restul tarii. Li s-a alaturat si un reporter al postului american CNN. John Vause a simtit cu adevarat ca viata poate sa atarne de un cablu.
Odata ajunsi la destinatie, membrii echipelor de interventie descopera cat de mult rau poate sa faca natura furioasa. In localitatile rase de pe fata pamantului, cadavrele intrate in descompunere ies din namolul care pare sa fi pus stapanire pe tot.
Supravietuitorii sunt deopotriva furiosi si sfasiati de durere.
Drumul de intoarcere pentru echipa insotita de corespondentul CNN s-a dovedit chiar mai complicat ca la dus.
Si in China, urmarile taifunului Morakot continua sa-i ingrozeasca pe oameni. Cu fundatiile macinate de puhoaie, zeci de cladiri se fac una cu pamantul.