Bilanţul unei tragedii pe vârful K2 - ştiri externe pe scurt

Ultima actualizare: 06-09-2012 12:59
Bilanţul unei tragedii pe vârful K2

Ultimul supravieţuitor al expediţiei internaţionale decimate de o avalanşă pe vârful K2 a reuşit să coboare până în tabără. Alpinistul a fost transportat la spital de un elicopter.


"Vremea rea şi ghinionul au fost de vină." Asta a declarat alpinistul olandez salvat luni de pe vârful K2, după ce expediţia din care făcea parte a fost surprinsă de o avalanşă la coborâre. El le-a povestit jurnaliştilor cât de greu a rezistat timp de două zile pe munte, la o altitudine de peste 8.000 de metri. Bilanţul victimelor se ridică la 11, după ce ultimul supravieţuitor, un alpinist italian, a reuşit să coboare până la 5200 de metri, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale.

AMBASADE DE TOP

Statele Unite ale Americii îşi vor inaugura cea de-a doua ambasadă ca mărime din lume în China. Clădirea de 46.000 de metri pătraţi va fi deschisă vineri, odată cu ceremonia inaugurală a Jocurilor Olimpice şi este surclasată doar de cea din Bagdad. Nici China nu s-a lăsat mai prejos. Şi-a mutat reprezentanţii la Washington în cea mai mare clădire de ambasadă dintre câte există în capitala americană.

OPOZIŢIA ÎN STRADĂ

Ciocniri violente în sudul Boliviei, unde mai multe grupări ale opoziţiei au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de o reuniune la nivel înalt. Forţele de ordine au dispersat mulţimea cu gaze lacrimogene. Chiar şi aşa, şefii de stat din Venezuela şi Argentina şi-au amânat vizita. Preşedintele bolivian, Evo Morales, plănuia să analizeze contracte energetice cu aliaţii săi sud-americani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO