Restaurantele tip fast-food, câmpuri minate pentru copii

Ultima actualizare: 09-05-2012 05:35
Restaurantele tip fast-food, câmpuri minate pentru copii

O demonstrează un nou studiu din Statele Unite, care a analizat meniurile create special pentru copii de lanţurile de restaurante de tip fast-food.


Indiferent de combinaţie, o masă cu astfel de mâncăruri e un pas sigur spre obezitate şi boli cardiace. Datele ar trebui să ne alarmeze şi pe noi. Multe din aceste companii au restaurante şi în România.

După ce au analizat aproape 1500 de meniuri, toate create special pentru cei mici şi propuse de restaurante fast-food populare din Statele Unite, specialiştii nutriţionişti s-au îngrozit. O masă la fast-food este un adevărat coşmar alimentar pentru copii.

Mai grav, în ţara tuturor posibilităţilor, SUA, nici măcar nu ai de unde alege. În şase mari reţele de fast-food, aproape orice ar mânca un copil depăşeşte 430 de calorii, cifră recomandată de doctori pentru o masă.

Reprezentanţii restaurantelor se apără, dând vina pe părinţi. Celor mici nu le stă încă mintea la diete sau calorii. O demonstrează un băieţel de şase ani, care recunoaşte că masa lui preferată trebuie să aibă obligatoriu cartofi prăjiţi.

Aşa că, cei mari rămân să ia deciziile care îi pot afecta pentru restul vieţii. În lume, tot mai mulţi copii şi tineri cad victime obezităţii. Numai în Europa, cinci milioane de tineri cântăresc deja peste măsură şi suferă de boli cardiace sau diabet, iar alte 22 de milioane se îngraşă pe zi ce trece.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO