Bebelus abandonat pentru ca avea sindromul Down. Cazul a impresionat o lume: australienii au strans 150.000 dolari intr-o zi

Ultima actualizare: 06-08-2014 07:05

Povestea trista a unui bebelus abandonat de parintii sai, din cauza ca sufera de sindromul Down, a facut valuri in Australia. Cei doi, care au apelat la o mama surogat pentru a avea copilul, au luat-o acasa doar pe sora sa geamana, perfect sanatoasa.

Cazul a impresionat mii de oameni, care au decis s-o ajute pe femeia care a nascut copilul si care il ingrijeste. In doar 24 de ore, au strans peste 150.000 de dolari, pentru a acoperi cheltuielile medicale.

Micul Gammy a fost adus pe lume impreuna cu sora sa geamana, acum 7 luni, de o mama surogat de origine thailandeza. Cand medicii l-au diagnosticat cu sindromul Down, parintii sai, un cuplu de australieni, au anuntat-o pe femeia care le-a purtat copiii ca o vor lua acasa doar pe fetita sanatoasa.

Baietelul, care s-a nascut si cu o malformatie la inima si in plus sufera de pneumonie, a ramas in spital. Tanara de 21 de ani nu se dezlipeste de patul de spital si a jurat ca nu-l va abandona.

Mama baiatului spune ca, atunci cand, in a patra luna de sarcina au aflat ca bebelusul este bolnav, cei doi au incercat s-o convinga sa avorteze. Femeia, o budista practicanta, nici n-a vrut sa auda.

Povestea a ajuns in presa si i-a scandalizat pe australieni, care s-au decis s-o ajute pe femeie. Au organizat o cheta, pentru a acoperi cheltuielile medicale, care depasesc 180.000 de dolari. In doar 24 de ore, oamenii au donat 150.000 de dolari si spera sa stranga chiar mai mult.

Femeia care l-a nascut pe Gammy spune ca a fost platita cu 16.000 de dolari pentru a purta sarcina. Cazul i-a facut pe oficialii de la Canberra sa deschida o ancheta, pentru a determina legalitatea celor 400 de "tranzactii" similare, cu mame surogat de origine tailandeza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO