Băuturile alcoolice, folosite ca dezinfectant de mâini în spitalele din Japonia

Ultima actualizare: 14-04-2020 18:07
coronavirus
Shutterstock

Băuturile alcoolice tari pot fi utilizate pentru dezinfectarea mâinilor în spitalele din Japonia, care se confruntă cu o penurie de dezinfectanţi, au precizat autorităţile sanitare din această ţară.

Băuturile spirtoase care conţin un procent de alcool cuprins între 70% şi 83% pot fi folosite pentru dezinfectarea mâinilor potrivit noilor reguli adoptate printr-un document emis de Ministerul japonez al Sănătăţii, relatează Agerpres.

Un astfel de conţinut ridicat de alcool se regăseşte în anumite sortimente de votcă, însă băuturile japoneze precum sake şi shochu, cu un conţinut maxim de alcool cuprins între 22% şi respectiv 45%, sunt departe de a corespunde cerinţelor.

Unii producători de sake au demarat producţia de băuturi tari pentru a da curs cererii de dezinfectanţi.

Gigantul japonez de băuturi Suntory a început producţia de dezinfectanţi, dar în Statele Unite, ţara cel mai grav afectată de pandemie.

Potrivit reglementărilor din Japonia, soluţiile dezinfectante trebuie să aibă un conţinut de alcool cuprins între 76,9% şi 81,4%.

Peste această marjă, sunt mai puţin eficiente şi trebuie diluate, au explicat responsabili din domeniu.

Japonia nu pare pentru moment grav afectată de pandemia care a făcut ravagii în Europa şi Statele Unite, dar creşteri recente în numărul cazurilor recenzate, în special în Tokyo, au creat îngrijorare.

În arhipelagul nipon, au fost raportate peste 7.600 de cazuri de infectare şi 109 decese provocate de coronavirus.

Spitalele şi azilurile pentru bătrâni, care se confruntă cu dificultăţi în găsirea dezinfectanţilor pe bază de alcool, au făcut apel la guvernul japonez să găsească soluţii alternative.

Paturi de carton în aeroport

 

Aeroportul Narita din Japonia a organizat un "hotel" în zona rezervată ridicării bagajelor de către pasageri, în care a instalat paturi din carton acoperite cu plăpumi pentru pasagerii curselor internaţionale care trebuie să aştepte până primesc rezultatele testelor pentru noul coronavirus.

Deşi numărul zborurilor spre şi dinspre Narita a scăzut atât de mult încât aeroportul şi-a închis una dintre pistele pentru avioane, continuă totuşi să aterizeze curse din ţări puternic afectate de epidemia de COVID-19, cum sunt Italia sau Statele Unite, iar pasagerii trebuie să fie testaţi pentru coronavirus înainte de a fi lăsaţi să părăsească aeroportul.

Rezultatul unui astfel de test poate sosi cel mai repede în 6 ore, însă întârzierile pot dura 1 - 2 zile, conform unui reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Japonia.

În acest răstimp, pasagerii pot părăsi aeroportul dar nu au voie să plece cu transportul în comun. Pasagerii care nu au membri ai familiei sau prieteni care să vină să-i ia cu automobilul, trebuie să aştepte rezultatele testului în aeroport.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO