Basescu, la "Dupa 20 de ani": Situatia de securitate a Romaniei nu s-ar schimba daca Rusia intra militar in Ucraina

Dată publicare: 02-03-2014 10:41
Dată actualizare: 05-03-2014 06:55


Traian Basescu

Traian Basescu a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" ca situatia de securitate a Romaniei nu s-ar schimba daca Rusia ar intra militar in Ucraina, mentionand ca granitele tarii sunt sigure.

Presedintele a declarat ca este vorba despre situatia de securitate a Romaniei, care nu este afectata in analiza facuta de tara noastra.

"Rusia in niciun caz nu isi propune un conflict cu un stat membru NATO, categoric, Romania nu este o tinta a unei eventuale agresiuni a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei", a precizat seful statului.

El a mentionat ca mesajul se sambata seara a fost foarte clar dat pentru a preveni agitatii iunutile in Romania, de genul "sa ne si vedem in razboi".

"Nu va fi cazul, din punctul de vedere securitate, frontierele Romaniei sunt certe, garantate si asigurate", a spus Traian Basescu.

Romania nu este afectata direct de situatia din Ucraina, nu exista riscuri imediate la adresa securitatii nationale si nu a ridicat gradul de alerta al structurilor de securitate nationala, potrivit concluziilor sedintei de lucru convocata, sambata seara, la Cotroceni, de catre seful statului.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO