Un barbat arestat pentru terorism in SUA a sunat din inchisoare la un post TV: Am vrut sa-l impusc in cap pe Barack Obama

Ultima actualizare: 08-03-2015 10:41
Christopher Lee Cornel

Un barbat acuzat ca planuia sa comita un atac la Capitoliul din SUA a sunat din inchisoare la un post de televiziune si a declarat ca, daca nu ar fi fost arestat, ar fi mers la Washington si l-ar fi impuscat pe presedintele Barack Obama in cap.

Postul de televiziune WXIX-TV din Cincinnati a anuntat ca Christopher Lee Cornell, in varsta de 20 de ani, a sunat de la inchisoarea din Kentucky in care este detinut, a marturisit ca este un sustinator al gruparii Stat Islamic si a afirmat ca planuia sa ucida oficiali guvernamentali, din cauza bombardamentelor americane asupra organizatiei teroriste.
Televiziunea a difuzat partial interviul vineri noaptea, dupa ce avocatul lui Cornell a avertizat fara succes in instanta ca acest lucru ar putea incalca dreptul inculpatului la un proces echitabil.

As fi luat o arma, "as fi pus-o la capul lui Obama, as fi apasat pe tragaci, apoi as fi tras mai multe gloante asupra membrilor Senatului si Camerei Reprezentantilor si as fi atacat ambasada israeliana si alte cladiri", a declarat Cornell, intrebat ce ar fi facut daca nu ar fi fost arestat in ianuarie.

Cornell, care a precizat ca este musulman, a adaugat ca voia sa comita atacul din cauza "agresiunii americane continue impotriva poporului nostru si a faptului ca America, in special presedintele Obama, vrea sa duca un razboi impotriva Statului Islamic". "Ei pot spune ca sunt terorist, dar si noi consideram ca trupele americane sunt teroristi care vin pe pamântul nostru, ne fura resursele si ne omoara oamenii, ne violeaza femeile", a subliniat acesta.

Cornell, care a crescut la periferia orasului Cincinnati si inca locuia cu parintii, a avertizat ca sprijinul pentru gruparea Stat Islamic este raspandit. "Suntem in Ohio, suntem in fiecare stat", a afirmat el. "Suntem mai organizati decat credeti".

Autoritatile federale l-au inculpat pe Cornell pentru doua acuzatii care se pedepsesc cu pana la 20 de ani de inchisoare fiecare: tentativa de ucidere a unor angajati si oficiali guvernamentali si solicitare de a comite o crima cu violenta. El risca sa fie vizat si de o acuzatie legata de arme. Inculpatul a pledat nevinovat si asteapta sa fie judecat in Cincinnati.

Cornell a fost arestat in afara unui magazin de arme din apropierea locuintei sale, la 14 ianuarie, dupa ce FBI a afirmat ca a cumparat doua pusti de asalt M-15 si 600 de cartuse. FBI a precizat ca acuzatul intentiona sa atace Capitoliul (sediul Congresului) cu bombe improvizate si sa impuste
 

Cincinnati News, FOX19-WXIX TV

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO