Barack Obama: Dificultatile economice nu au avut un impact real in Rusia. Putin nu-si va schimba pozitia fata de Ucraina

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14
Vladimir Putin si Barack Obama

Barack Obama a afirmat miercuri ca nu crede intr-o schimbare brusca a pozitiei omologului sau rus, Vladimir Putin, in legatura cu situatia din Ucraina, subliniind ca dificultatile economice nu au avut inca un real impact politic in Rusia.

 

"Continuam sa ii oferim o cale spre o solutie diplomatica. Dificultatea este insa ca, din punct de vedere politic, aceasta functioneaza pentru el doar pe plan intern, chiar daca izoleaza complet Rusia la nivel international", a declarat Obama, scrie AFP, citata de Mediafax.

"Daca ma intrebati daca sunt optimist in legatura cu posibilitatea ca Putin sa isi schimbe subit starea de spirit, mentionez ca asa ceva nu se va intampla inainte ca tot ce se petrece la nivel economic sa aiba impact politic in interiorul Rusiei", a adaugat presedintele american.

"In special, acesta este motivul pentru care continuam sa mentinem presiunea", a declarat el, subliniind ca sanctiunile occidentale au un "impact semnificativ" asupra economiei ruse. Potrivit presedintelui american, Putin "a fost luat prin suprindere de situatia din Ucraina".

"El a improvizat si a adoptat o abordare nationalista indreptata spre trecut, care ii inspaimanta pe vecinii sai si face un rau enorm economiei" ruse, a adaugat Obama, mentionand ca are o relatie foarte "directa" cu omologul sau de la Kremlin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO