STIRI EXTERNE PE SCURT. Robotii au devenit asistenti de vanzari in SUA; jaf ratat in China

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14

Camerele de supraveghere din China surprind tot felul de scene dramatice si uneori amuzante. In stirile externe pe scurt, un accident filmat in direct, dar si un bandit care n-a luat in calcul transportul inainte sa dea un jaf la banca.

CAT CANTARESC 290.000 DE DOLARI SAU POVESTEA UNUI JAF ESUAT

Un bandit inarmat cu un pistol de jucarie a furat aproape 2 milioane de yuani, echivalentul a 290.000 de dolari, de la o banca din China. Numai ca prada a fost mai grea decat o putea duce... La propriu! Camerele de supraveghere l-au filmat abia tarand dupa el o geanta ticsita cu bani, care cantarea peste 85 de kilograme. Si, in timp ce se chinuia zadarnic s-o urce pe motocicleta cu care venise, a aparut politia si l-a arestat.

SALVATA DE LA MOARTE, DUPA CE A PLONJAT CU MASINA IN RAU 

Tot in China, camerele de supraveghere au surprins momentul terifiant in care o masina a plonjat in rau, dupa ce soferita n-a mai reusit s-o controleze. Femeia a apucat sa iasa din autoturismul care se scufunda, dar n-a reusit sa escaladeze malul inalt si betonat al raului. I-au venit, insa, in ajutor cativa trecatori, folosind o haina pe post de franghie improvizata.

ROBOTII AU "INVADAT" UN HIPERMARKET DIN SUA 

Iar un hipermarket cu articole de bricolaj din San Jose, California, foloseste cativa roboti care sa-i ajute pe clienti sa se descurce prin labirintul de rafturi imense cu tot felul de produse. Sunt mereu amabili si bine informati, iar camerele 3D si senzorii cu care sunt echipati ii ajuta sa identifice "la fix" obiectele solicitate. Robotii "asistenti de vanzari" pot sa vorbeasca in engleza si spaniola. De asemenea, le pun clientilor la dispozitie ecranele tactile de pe piept, invitandu-i sa descopere singuri o sumedenie de lucruri despre produsele aflate in stoc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO