O familie de tigani romani a inventat "cosmarul american". Pe bani grei vorbeau chiar si cu mortii

×
Codul embed a fost copiat

Ghinionul s-a abatut asupra unei familii de "prezicatori" din Florida si New York. Acestia au "stors" de-a lungul timpului 40 de milioane de dolari de la oamenii carora le spuneau ca banii sunt ochiul dracului si ca trebuie sa renunte la ei.

Reteta care i-a lasat fara bani pe multi americani se aplica tuturor celor care cautau scapare la ghicitori. Familia Marks - lovita acum de arestari si condamnari - ar fi de origine romana, scrie The Sun Sentinel.

Oamenii bolnavi si fara speranta cautau sa-si vindece afectiunile, sa puna capat vrajilor, blestemelor sau sa repare relatii stricate.

Asa ajungeau la familia de tigani care practica ocultismul si inselatoria inca din 1991. Clientii acesteia auzeau de la prima "infatisare" ca banii sunt rai, sunt radacina tuturor relelor, iar asta ii convingea sa predea sume enorme de bani, bijuterii, sau alte obiecte valoroase, in schimbul vindecarii, scrie ABCNEws.

Timp de 20 de ani, schema a mers de minune. Potrivit procurorilor care i-au arestat pe ghicitori in cadrul operatiunii "Globul de cristal", familia a reusit sa puna mana ilegal pe o casa din Florida, un yacht si peste 1,8 milioane de dolari din aur. Descinderile facute la locuintele prezicatorilor au scos la iveala 14 masini - intre care 4 Mercedes Benz, un BMW, un Rolls Royce si un Bentley. Doua motoare Harley Davidson erau de asemenea pe lista. Politistii au mai descoperit 400 de inele cu pietre pretioase, sute de coliere si alte bijuterii foarte scumpe.

Citește și
Carti de tarot
A planuit uciderea ghicitoarei care i-a prezis gresit destinul!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Frauda a ajuns pana la 40 de milioane de dolari, sustin politistii. Pe lista arestatilor din Florida sunt Rose Marks, in varsta de 60 de ani, Cynthia Miller, de 33 de ani, Rosie Marks, 36, Vivian Marks, 21; Michael Marks 33 si Donnie Eli, 38. In New York au fost saltati Nancy Marks, de 42 de ani, si Ricky Marks, de 39.

Agentii federali americani i-au arestat pentru infractiuni ce duc la pedepse de 20 de ani de inchisoare, inclusiv conspiratie, frauda informatica, frauda bancara si spalare de bani.

Cautarile continua insa: Victoria Eli, in varsta de 65 de ani nu a fost gasita inca. Femeia este considerata unul dintre pionii cei mai importanti, pentur ca in aceasta afacere cele mai periculoase persoane erau cele mai in varsta - acestea practicau tehnici de vrajitorie, citeau in carti de tarot si erau persoanele care intrau in contact cu "clientii".

In documentele anchetei apar cateva cazuri in care familiilor care cautau leac pentru probleme li se spunea ca "vor contacta boli teribile, vor pierde toti banii si vor ajunge sa aiba o viata de ocara, in care cei dragi se vor imbolnavi si nu-si vor mai reveni. In plus, totul in jurul lor va fi sub imperiul spiritelor rele, daca nu-si curata banii".

Intr-unul dintre cazuri, de exemplu, o femeie ale care initiale erau L.B. era abordata de Nancy Marks, care ii spune ca trebuie sa cumpere un ceas Cartier. In momentul in care l-a cumparat, vrajitoarea i-a spus ca are nevoie de obiect ca sa incerce prin el sa calatoreasca in trecut si ca indata ce reuseste, ceasul se va intoarce la femeie. Tanara nu a mai vazut niciodata acel ceas.

Intr-o alta facatura, un barbat pe nume S.K. i-a spus Cynthiei Miller ca aude voci din cauza stresului foarte mare. Miller i-a spus ca va vorbi cu Arhanghelul Mihail ca sa stie ce e de facut. Raspunsul a venit prompt: cateva sacrificii se cereau. Adica 32 de monede de aur, pentru ca S.K avea 32 de ani si era nevoie de cate o moneda pentru fiecare an de necredinta. In total, Miller a primit 400.000 de dolari in aur.  

O scriitoare ale carei carti au aparut pe lista best-sellurilor in New York Times (se pare ca ar fi vorba despre autoarea Jude Deveraux), a platit 20 de milioane de dolari tiganilor ca sa ii aduca fiul adoptat inapoi la viata, dupa ce acesta a murit intr-un accident de motocicleta, scrie The Sun Sentinel.

 

Citeste si:

Dinamo a dat lovitura: transferul lui Torje bate toate recordurile! Poate deveni cel mai scump jucator din istoria Ligii I

VIDEO ULUITOR Din ce pozitii se rateaza in Liga 1 si o scuza MADE in Romania: "Ce p... , am vrut sa dau gol"

A fost unul dintre cei mai talentati jucatori stelisti! "Dumnezeu mi-a dat talent dar nu am stiut sa profit de el... acum nu mai pot da timpul inapoi"

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vrajitoarele au scapat de
Vrajitoarele au scapat de "blestem". Vor munci in continuare la negru

Vrajitoria nu va intra in nomenclatorul de meserii, iar statul trebuie sa mai astepte pana sa le dea chitantier si sa ceara impozit clarvazatoarelor. Deputatii au respins propunerea prin care se dorea protejarea persoanelor inselate prin ghicit.

A planuit uciderea ghicitoarei care i-a prezis gresit destinul!
A planuit uciderea ghicitoarei care i-a prezis gresit destinul!

O femeie din Chisinau a planuit o razbunare crunta impotriva unei ghicitoare despre care sustine ca i-ar fi prezis gresit, viitorul. Indignata ca de cand a mers la vrajitoare nu se mai intelegea cu sotul, femeia a apelat la serviciile unui asasin platit.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.