Avion cu 52 de persoane la bord, prabusit acum 60 de ani, descoperit intr-un ghetar din Alaska

Dată publicare: 29-06-2012 12:39
Dată actualizare: 02-09-2012 16:46


avion in ghetar

Resturile gasite intr-un ghetar din Alaska sunt ramasitele unui avion Air Force care s-a prabusit in 1950, cu 52 de oameni la bord.

Autoritatile americane au dezvaluit joi ca resturile au fost descoperite in ghetarul Knik, aflat in apropierea orasului Anchorage.

Asta inseamna ca familiile victimelor vor afla, in sfarsit, de ce au murit cei dragi, la 60 de ani dupa tragedie.

Avionul Air Force, un Douglas C-124A Globemaster II, s-a prabusit in Alaska, pe 22 noiembrie 1952. Epava lui a fost gasita anul acesta, pe data de 10 iunie, de un echipaj al Gardei Nationale din Alaska.

In timp ce opt oameni colectau probe care urmau sa fie duse la un laborator specializat din Hawaii, un capitan din aviatia americana, Jamie Dobson, a spus ca avionul era identificabil datorita materialelor gasite la fata locului.

La momentul producerii accidentului, avionul nu a putut fi localizat din cauza conditiilor meteo aspre.

Globemaster II a intrat in serviciul Air Force in 1950, fiind cel mai mare avion de transport din lume la vremea respectiva. Un Globemaster II putea transporta peste 30 de tone de incarcatura si 200 de persoane.

Un membru al echipei de cercetare, Tonja Anderson, al carui bunic a murit in accident, a spus ca avionul s-a prabusit in timpul unui zbor de la o baza militara din Washington, la alta din Alaska, de langa Anchorage.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO