Avertismentul medicilor chinezi: Europa face aceeași greșeală pe care am făcut-o și noi


Ultimul update: Sambata 21 Martie 2020 16:55
Data publicarii: Sambata 21 Martie 2020 16:28
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Deși a fost prima care a suferit din cauza pandemiei de COVID-19 și este în continuare pe lista celor mai afectate state, China începe să vadă lumina de la capătul tunelului.

Deși numărul cazurilor continuă să crească în multe zone ale Europei, devenită centrul pandemiei, numărul persoanelor afectate în China scade, potrivit datelor furnizate de guvernul chinez.

Medicii din Wuhan, orașul în care au apărut primele cazuri, s-au reunit pentru a împărtăși cu restul lumii experiența acumulată în lupta împotriva focarului.

Situația pandemiei de coronavirus la nivel global poate fi urmărită aici.

Trei specialiști au declarat pentru Bloomberg că Europa face greșeli asemănătoare celor pe care le-au făcut cei din Wuhan, și anume că nu își protejează corespunzător angajații din domeniul sănătății, relatează Business Insider.

"Colegii noștri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporția este destul de similară cu situația anterioară din Wuhan", a declarat Wu Dong, profesor de gastroenterologie la Peking Union Medical College Hospital.

Până în prezent, focarul de COVID-19 a dus la moartea a peste 3.200 de persoane în China, unde numărul persoanelor infectate a depășit 81.000.

Dintre aceștia, se estimează că peste 3.400 sunt profesioniști din domeniul sănătății. 

"Trebuie să ne protejăm personalul medical", a spus Wu, subliniind că lipsa resurselor și protecția inadecvată în Wuhan este ceea ce a dus la rate mari de infecție în rândul profesioniștilor din centrele medicale, care sunt expuși permanent la virus.

Roberto Stella, liderul unei asociații medicale din Lombardia, din nordul Italiei, a murit săptămâna trecută. A fost unul dintre primii medici italieni care a fost infectat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Business Insider

VIDEO PROTVPLUS.RO