Avertismentul analiștilor cu privire la Kim Jong-un: "Nu renunță la programul nuclear"

×
Codul embed a fost copiat

Preşedintele Donald Trump a plecat luni seară spre Hanoi, unde va avea miercuri şi joi un al doilea summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Înainte de plecare, Trump a declarat că el se înţelege perfect cu dictatorul nord-coreean, deşi propriile sale servicii secrete spun că acesta n-a mişcat un deget în direcţia denuclearizării.

Nu e clar ce poate ieşi de pe urma acestei a doua întâlniri, dar atât analişti cât şi oameni care au fugit din Coreea de Nord avertizează că liderul nord-coreean n-ar fi de încredere.

Hanoi, capitala Vietnamului, n-a fost aleasă întâmplător pentru această a doua întâlnire a preşedintelui american cu liderul nord-coreean. Oraşul împodobit acum cu steagurile celor trei ţări a fost transformat în ruine în timpul războiului din Vietnam. Ţara e în continuare condusă de un regim comunist cu partid unic.

Will Ripley, corespondent CNN: "Oraşul a fost reconstruit. Un miracol economic s-a produs aici în Vietnam, ca rezultat al normalizării relaţiilor cu Statelor Unite şi aceasta este poate o lecţie pentru liderul nord-coreean Kim Jong-un."

Citește și
Papa Francisc
Atac furibund al Papei Francisc: "Sunteți niște instrumente ale Satanei"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

3.000 de jurnalişti din 40 de ţări sunt aşteptaţi la Hanoi, iar guvernul ştie că ochii întregii lumi vor fi aţintiţi asupra sa. Oraşul a fost împrospătat ca să arate perfect, au fost aduse şi plantate flori de la kilometri distanţă şi localnicii se pregătesc cu mic, cu mare să le ureze bun venit celori doi lideri.

Atente să nu-şi supere oaspeţii, gazdele i-au anulat viza unui bărbat din Hong Kong care îl imită pe liderul nord-coreean. În schimb sosia lui Trump va rămâne şi va încerca să-l întâlnească pe "adevăratul Donald".

Înainte de plecare, sosia a avut un mesaj pentru cel pe care îl imită. "Apropo, Kim, slăbeşte şi tu puţin. Nu reuşesc să ţin pasul cu tine şi nici nu e sănătos. Şi schimbă-ţi naibii freză, e groaznică."

Dacă prima întâlnire dintre Trump şi Kim a fost istorică doar pentru că a avut loc, de această dată lumea se aşteaptă la rezultate concrete. Însă nu e clar deloc care ar putea fi acestea.

Bruce Klingner, fost analist CIA pentru Coreea: "Întrebarea e cât de mult coboară SUA ştacheta faţă de cererile sale anterioare pentru a obţine un succes. Declaraţiile preşedintelui şi secretarului de stat indică o mai mare receptivitate pentru semnarea unei declaraţii de pace decât există înainte.

De asemenea, nu mai există condiţia stabilirii unui termen pentru programele balistice nucleare ale Coreei de Nord. De asemenea, pare să existe o disponibilitate de a reduce sancţiunile înaintea denuclearizării totale, aşa cum cerea înainte administraţia."

Fostul adjunct al ambasadorului nord-coreean la Londra şi unul dintre cei mai importanţi diplomaţi care a trădat regimul e îngrijorat că pretenţiile lui Trump par să fi scăzut de la denuclearizare la dezarmare.

Thae Yong Ho, fost diplomat nord-coreean: "N-am încredere în Kim Jong-un şi cred că e nerealist să crezi că va renunţa la programul său nuclear."

Summitul celor doi lideri are loc miercuri şi joi, dar programul exact nu e cunoscut deocamdată.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Primele imagini cu Kim Jong-un din călătoria de 47 de ore cu trenul către Vietnam. VIDEO
Primele imagini cu Kim Jong-un din călătoria de 47 de ore cu trenul către Vietnam. VIDEO

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a plecat sâmbătă din Phenian către capitala vietnameză Hanoi, pentru al doilea summit cu liderul american Donald Trump, a confirmat duminică dimineața presa de stat din Coreea de Nord.

Atac furibund al Papei Francisc:
Atac furibund al Papei Francisc: "Sunteți niște instrumente ale Satanei"

Papa Francisc compară abuzurile sexuale asupra minorilor cu ”sacrificarea” unor copii în ”ritualuri păgâne” și spune că cei care se fac vinovați de astfel de fapte sunt ”instrumente ale Satanei”.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.