”Tsunami de gheață” în nordul SUA. A luat pe sus copaci și stâlpi de iluminat

Dată publicare: 25-02-2019 22:53
Dată actualizare: 26-02-2019 09:23


Fenomen pe cât de spectaculos, pe atât de înfricoșător în SUA, unde vântul violent a creat adevărate ziduri de gheață pe malurile Lacului Erie, din New York, dar și în Canada pe Râul Niagara.

 

Fenomenul denumit de presa americană ”tsunami de gheață” s-a produs din cauza unor furtuni însoțite de vânt de forța unui uragan. Bucăți mari de gheață de pe Lacul Erie au fost efectiv împinse de vânt pe maluri, blocând chiar și drumuri din apropiere.

Și Poliția din Niagara Parks a filmat un fenomen asemănător, a blocat accesul pe anumite drumuri și a lansat un avertisment pentru populația din zonă.

Pe Twitter canadienii s-au mirat de fenomenul la care au fost martori publicând poze cu zidurile de gheața formate de cealaltă parte a Râului Niagara. Acesta servește ca frontieră între provincia Ontario din Canada și statul New York din Statele Unite ale Americii.

”Acest tsunami de gheață este cel mai nebun lucru la care am asistat. Gheața a luat pe sus copaci și stâlpi de iluminat” a scris David Piano, un fotograf, pe Twitter. Zidurile de gheață formate au avut în unele locuri și înățimi de 9 metri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: sua, gheata, tsunami,


VIDEO PROTVPLUS.RO