Autorul cărţii Fire and Fury: La Casa Albă se vorbește zilnic despre pericolul destituirii lui Trump

Dată publicare: 08-01-2018 08:29
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


În timp ce cartea incendiară "Fire and Fury" urcă în topul librăriilor online, Casa Albă nu ştie cum să mai stingă focul.

Preşedintele, descris drept instabil mintal, s-a apărat furtunos pe Twitter spunând că este "foarte deştept" şi un "geniu echilibrat".

Iar oficialii de rang înalt din administraţie îi dau dreptate. Casa Albă a respins afirmaţiile din carte, pe care le-a catalogat drept "ridicole".

Donald Trump este lipsit de răbdare, are probleme de concentrare şi nu îşi dă interesul pentru a înţelege chestiuni esenţiale de politică. Afirmaţiile, care apar în cartea "Fire and Fury" , sunt respinse vehement de oficiali înalţi ai administraţiei prezidenţiale.

Jurnalist: Preşedintele a spus că este un "geniu stabil". Aşa e?
Mike Pompeo, şeful CIA: Mă întâlnesc cu preşedintele aproape în fiecare zi. Purtăm discuţii complexe despre unele dintre cele mai importante chestiuni de politică internaţională. El îmi răspunde într-o manieră în care arată că înţelege complexitatea subiectului şi îmi adresează întrebări foarte grele. Noi ne ocupăm de probleme serioase, iar această carte nu intră în această categorie.

Michael Wolff, autorul cărţii, spune că la Casa Albă se vorbea adesea despre pericolul ca preşedintele să fie destituit.

Michael Wolff, autorul cărţii Fire and Fury: "Invocarea amendamentului 25 e o chestiune despre care se vorbeşte zilnic la Casa Albă.”

Potrivit lui Wolff, mulţi dintre oficiali aleg să nu îl confrunte pe preşedinte în nicio privinţă.

Jurnalist: Vreţi să spuneţi că oficialii îşi bagă capul în nisip intenţionat?
Michael Wolff: Da, absolut. Nu poţi să-l confrunţi, nu poţi să spui nimic. Casa Albă traversează o criză.

Pe de altă parte, autorul cărţii a explicat că Trump i-a dat undă verde pentru a scrie o carte despre el, ceea ce i-a oferit acces peste tot la Casa Albă.

Michael Wolff: "Aş fi fost încântat să scriu ceva diferit. Să spun că acest preşedinte neaşteptat chiar va avea succes. Nu asta e însă povestea. E mai rău decât oricine se aştepta."


VIDEO PROTVPLUS.RO