Autoritatile franceze au arestat un jihadist care planuia un atac asupra unei sali de concerte

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58
terorist

Un jihadist francez, care a calatorit recent in Siria, a fost arestat luna trecuta de serviciile secrete franceze dupa ce s-a descoperit ca planuia un atac asupra unei sali de concerte in Franta, relateaza AFP.

Suspectul inca nu cumparase arme si nici nu se hotarase ce sala va ataca, dar Directia Generala pentru Securitate Interna (DGSI), serviciul de informatii interne al Frantei, a considerat ca intentiile sale erau serioase. Potrivit postului BFM TV, serviciile secrete franceze au fost alertate de un jihadist spaniol arestat intr-o alta tara europeana, care insa nu este precizata, relateaza Agerpres.

Inainte de a veni in Franta, individul care planuia atacul a stat sase zile in localitatea siriana Raqa, bastion al gruparii jihadiste Statul Islamic, unde a fost instruit cum sa execute aceasta operatiune care ar fi provocat numeroase victime.

Autoritatile franceze l-au supravegheat aproape o luna si jumatate inainte de a-l aresta. Anterior a mai fost arestat un alt jihadist care a pus la cale tot un atentat asupra unei sali de concerte in Franta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO