Austria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19
Austria va începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru consolidarea imunităţii persoanelor care au primit a doua doză cu nouă luni înainte.
Anunțul a fost făcut de ministrul austriac al sănătăţii, Wolfgang Muckstein, potrivit Agerpres, care citează agenţia EFE.
În cazul persoanelor din anumite grupe de risc, această doză de consolidare ar putea fi administrată chiar şi înainte să fi trecut termenul de nouă luni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Hotărârea guvernului austriac vine la cinci zile după ce Comisia Europeană a transmis că statelor UE le revine decizia dacă administrează a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Este aşteptată o recomandare în acest sens şi din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). În schimb, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a cerut ţărilor bogate să amâne administrarea celei de-a treia doze pentru a creşte disponibilitatea vaccinurilor pentru ţările sărace.
Până în prezent 54,4% din populaţia de 8,9 milioane de locuitori a Austriei a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar campania de vaccinare scade în intensitate din cauza rezistenţei unei părţi a populaţiei, în timp odată cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului noile cazuri de COVID-19 au reintrat pe o tendinţă crescătoare, cu 601 cazuri confirmate marţi, cel mai mare număr după luna mai.
Şeful laboratorului BioNTech, Ugur Sahin, a susţinut luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru consolidarea imunităţii în faţa noilor variante ale coronavirusului şi a apreciat că vaccinul pe care această companie îl produce împreună cu Pfizer nu trebuie deocamdată adaptat acestor variante.
"Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul (...) Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greşită, dacă în trei sau şase luni va domina o altă variantă”, a spus Ugur Sahin.