Au ajuns la spital din cauza poluării: „Am strănutat cu sânge, am fost șocat”


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 12:41
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 12:28
Categorie: Stiri externe
Poluare în Bangkok

Locuitorii din Bangkok, oraș acoperit de un smog dens, sunt atât de afectați de poluare încât au început să elimine sânge atunci când tușesc sau strănută.

Imaginile postate de rezidenți pe rețele de socializare arată o realitate cruntă a efectelor poluării. Unii oameni au ochii însângerați, alții elimină sânge atunci când tușesc sau strănută, scrie Daily Mail.

„Acum două zile, a început să mă doară nasul când respiram. Am strănutat toată noaptea și situația mea s-a agravat când am văzut că îmi curge sânge din nas. Am fost șocat, pentru că niciodată în viața mea nu am mai strănutat cu sânge. Cred că de vină e poluarea”, a spus Nutthawut Sirichainarumit.

Un alt rezident, Seine Premmanuspaisal, a avut parte de un șoc când a aflat că medicii l-au diagnosticat cu infecție pulmonară, după crize de tuse care l-au făcut să piardă sânge. El spune că nu a mai avut o infecție respiratorie în trecut.

„Aerul poluat atrage după sine germeni și bacterii care ne afectează trupurile. Chiar și când crezi că ești sănătos, acest mediu îngrozitor te va afecta”, a spus el.

Un alt pacient, diagnosticat cu astm, a ajuns la terapie intensivă cu bronșită acută, în timp ce din ochi îi curgeau picături de sânge.

„Am crezut că o să mor, din cauza poluării. Trebuie să facem ceva”, a spus Khun Songsamut.

Din cauza smogului, 439 școli au ost închise. Printre măsurile luate de Guvernul tailandez este și mobilizarea de drone care să împrăștie apa de la înălțime.

Și animalele au de suferit din cauza poluării. Un veterinar a povestit că un client și-a adus iepurele la clinică, întrucât acestuia îi curgea sânge din nas.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Au ajuns la spital din cauza poluării: „Am strănutat cu sânge, am fost șocat”
  • /

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO