Atacatorul din Norvegia voia "eliminarea musulmanilor" din Europa

24-07-2011 15:38

atacator Norvegia

Atacurile comise in Norvegia trebuie plasate in contextul ostilitatii din ce in ce mai mari impotriva imigrantilor si musulmanilor din tarile nordice, afirma experti citati de Euronews. STIRILEPROTV DE LA ORA 19:00 LIVE SI PE M.STIRILEPROTV.RO

Mariano Aguirre, de la filiala norvegiana a Centrului pentru Pace, considera ca atacurile de la Oslo evidentiaza o noua tendinta: "Cred ca trebuie sa le plasam in contextul ostilitatii din ce in ce mai mari manifestate impotriva imigrantilor si islamului in tarile nordice, in Scandinavia si chiar in alte tari, precum Franta. Acesta atac transmite un mesaj politic clar Partidului Laburist si Guvernului Stoltenberg, considerat de agresor ca fiind prea bland in relatia cu imigrantii si islamul". "Politicile Norvegiei, mai ales ale acestui Guvern, sunt foarte generoase, comparativ cu alte tari europene", adauga expertul. "Norvegia este considerata o tara care nu are probleme cu imigratia. Dar cred ca acest lucru se va schimba acum si va aparea o dezbatere privind imigratia", subliniaza Aguirre.

Ucigasul din Norvegia: "Sunt cel mai mare monstru de la al Doilea Razboi Mondial incoace"

FOTO. Plimbare printre cadavre.Ucigasul din Norvegia, inconjurat de trupurile celor pe care i-a ucis

Autorul atacului de la Oslo postase pe Internet un manifest in care indeamna la "eliminarea musulmanilor" din Europa, informeaza New York Daily News. Potrivit publicatiei americane, Anders Behring Breivik, 32 de ani, a postat manifestul cu doar cateva ore inaintea atacurilor soldate cu cel putin 93 de morti. In documentul de 1.500 de pagini, tanarul norvegian dezvaluia ca achizitionase substante explozive si chiar testase o bomba pe 13 iunie, prezentandu-se drept un nationalist de extrema-dreapta hotarat sa elimine "musulmanii, marxistii si multiculturalistii" din Europa.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO